Робіть це, коли переживаєте духовні атаки

Читай також

  • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
  • У пошуках крихти надії
  • «Пишучи вірш, молюся»: поезія семінариста про Україну, Бога та любов підкорила серця тисяч українців
        • Робіть це, коли переживаєте духовні атаки

          Як послідовники Христа, всі ми переживаємо моменти посиленої духовної атаки, яка може вибити нас із колії, якщо не знаємо, як реагувати на неї.

          Коли ми потрапляємо під сильні ворожі атаки, ці дії допоможуть нам пройти „долину смертної тіні“ і перемогти.

          1. Покайтеся

          Коли ми приходимо до угоди з ворогом, то відкриваємо йому двері, щоб він міг завдавати шкоду нашому життю. Каючись у гріху і розриваючи пута з ворогом, ми блокуємо точки доступу для демонічних атак. Але не варто зупинятися: покаяння веде до прощення, а прощення тих, хто нас образив ще сильніше зачиняє перед злом доступ до нашого життя.

          2. Залишайтеся в спільноті

          У 10 главі Йоана Сатана приходить як вовк, розкрадає овець і розганяє їх. Ми в безпеці, коли пов’язані з духовною сім’єю, в яку Бог привів нас: „не залишаймо своїх сходин, як то в декого є звичай, а, навпаки, втішаймо себе, і то тим більше, що бачите, як зближається день.“ (Євреїв 10:25).

          Коли відчуваєте сильну духовну атаку, просіть своїх друзів із християнської спільноти чи співпарафіян, або ж добрих знайомих помолитися разом із вами. За допомогою їхніх молитов зможете протистояти злу, що важко зробити сам на сам.

          3. Перебувайте в Слові

          Послання до ефесян 6:17 говорить нам, що Боже слово— це меч, зброя настання: „ Візьміть також шолом спасіння і меч духовний, тобто слово Боже“. Римський меч, про який згадує апостол Павло, був коротким кинджалом, який був ефективний не тільки проти ворогів, але також використовувався для видалення стріл з ран солдатів. Іншими словами, ми використовуємо Слово Боже для боротьби і допомоги самим собі та іншим. Молитовні роздуми про Слово Боже очищає нас: „ щоб її освятити, очистивши купіллю води зо словом“ (Ефесян 5:26), освітлює наш шлях „ Слово твоє – світильник перед ногами в мене, світло на моїй стежці“ (Псалми118: 105), зберігає нас в чистоті: „ Як юнак берегтиме чистою свою дорогу? Пильнуючи її за твоїм словом“ (Псалми 118: 9).

          4. Проголошуйте у вірі

          Часто недостатньо внутрішньо міркувати про Слово Боже, але у вірі нам потрібно проголошувати його істину в нашій життєвій ситуації. Слова змінюють атмосферу довколо нас. Ми говоримо правду, щоб боротися з ворожою брехнею. У вірі ми проголошуємо те, що Бог говорить про нас, що Він зробив для нас у минулому і що збирається зробити в майбутньому.

          5. Продовжуйте прославляти

          Не дайте ворогові привести вас в сум’яття і не давайте йому здаватися більшим, ніж він є насправді. Зберігайте Бога і Його велич у центрі вашої уваги. Коли під час духовної атаки у вас не буде бажання прославляти Бога, робіть протилежне тому, що ви відчуваєте! Прийдіть до Нього з подякою і увійдіть в Його ворота зі славослів’ям: „Ликуйте перед Господом, уся земле! Служіте Господеві з радістю! Увійдіть перед його обличчя веселі! Знайте, що Господь, то він – Бог; він створив нас, і ми йому належимо. Його народ ми й вівці його пасовиська. Увійдіть із подякою в його ворота, в його двори з хвалою; дякуйте йому, благословіте його ім’я! Бо добрий Господь, повіки його милість і по всі роди його вірність“ (Псалом 99). Прославляйте у вірі. Багато моліться в дусі. Смійтеся в радості Господа. Співайте, танцюйте і ви принесете звуки радості до Господа.

          6. Продовжуйте стояти

          Одне з найважливіших місць Святого Письма про протистояння духовній атаці — це послання до Ефесян 6: 10-18: „ Нарешті кріпіться в Господі та в могутності його сили. Одягніться в повну зброю Божу, щоб ви могли дати відсіч хитрощам диявольським. Нам бо треба боротися не проти тіла й крови, а проти начал, проти властей, проти правителів цього світу темряви, проти духів злоби в піднебесних просторах. Ось чому ви мусите надягнути повну зброю Божу, щоб за лихої години ви могли дати опір і, перемагаючи все, міцно встоятися. Стійте, отже, підперезавши правдою бедра ваші, вдягнувшись у броню справедливости і взувши ноги в готовість, щоб проповідувати Євангелію миру. А над усе візьміть щит віри, яким здолаєте згасити всі розпечені стріли лукавого. Візьміть також шолом спасіння і меч духовний, тобто слово Боже. Моліться завжди в дусі всякою молитвою і благанням. І для того, чуваючи з повною витривалістю, моліться за всіх святих“. Ми покликані надіти духовні обладунки, щоб протистояти атакам диявола. Стояти — це бути повними рішучості не здавати позиції. Якщо ми повернемо і втечемо з поля бою, ми не тільки втратимо опору, але й станемо беззахисними. У боротьбі буде затишшя і атаки набуватимуть різних проявів, та якщо ми зміцнимося в силі могутності Господа, ми переможемо!

          Переклад і адаптація Наталія ПАВЛИШИН

           

          Читай також

        • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
        • У пошуках крихти надії
        • «Пишучи вірш, молюся»: поезія семінариста про Україну, Бога та любов підкорила серця тисяч українців
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Журналіст "ДивенСвіт"

              Коментарі

              • Галина Бойчук    28.01.2019 о 20:19

                Дякую за Вашу глибоку мудрість, глибокі повчання , за відкриття і одкровення. Це так необхідно людям, велику роботу виконуєте в ім’я Господа.