Боже, ну чому ж?

Читай також

  • Отець-доктор Іван Гобела: «Великий піст ― час для нашого преображення і Канон Святителя Андрея Критського в цьому нам допоможе»
  • Три етапи, щоб увійти у Великий Піст
  • А ти сьогодні бачив Бога?
        • Боже, ну чому ж?

          Бо знаємо частинно й частинно пророкуємо. Коли настане досконале, недосконале зникне. Коли я був дитиною, говорив як дитина, думав як дитина, міркував як дитина. Коли ж я став мужем, покинув те, що дитяче. Тепер ми бачимо, як у дзеркалі, неясно; тоді ж – обличчям в обличчя. Тепер я спізнаю недосконало, а тоді спізнаю так, як і я спізнаний. Тепер же зостаються: віра, надія, любов – цих троє; але найбільша з них – любов. 1 Кор. 13, 9-13

          Пощо дає він світло бідоласі, | і життя тим, яким на серці гірко?Тим, що виглядають смерти, а її немає, | тим, що шукають її більш, ніж скарбів; тим, що радіють без міри, | веселяться, коли знайдуть домовину! Йов 3, 20-22

          У своєму відчаї і болі Йов ставив багато логічних питань…

          Ці ж «чому» притаманні усім нам. Ми всі ставимо такі питання рано чи пізно. Чомусь нам здається, що якщо знайдемо причину свого болю, то нам одразу стане легше його зносити.

          Справа у тому, що нам не потрібні пояснення. Нам треба сил. Не треба пояснень. Потрібен Спаситель. Підтримка та утішення.

          Однак ми все одно шукаєм причини. Запитуємо: «Чому ця людина мене покинула? Чому він не втримав обіцянки? Чому зранив мене? Чому я втратив роботу? Чому вона померла? Чому я захворів?”

          І в кого би ми не запитували, відповідь одна: не знаю. Ми – люди – і не знаємо, чому стається так, а не інакше. Знає лише Бог. І якщо Він не відповів вам одразу, то краще зупинитись і не ставити більше цих питань.

          Наш Бог – щирий. Він виявляє себе у природі, обставинах, у Святому Письмі. І якщо ми знаємо що-небудь про Бога, то лише тому, що Він сам нам вирішив це відкрити.

          Але іноді Бог не лише відкриває, але й не бажає нам чогось відкрити. Чому? Щоби ми навчились Йому довіряти, а не своїм емоціям, щоби жили вірою, а не почуттями.

          Бог не зобов’язаний нам нічого пояснювати. Йому не потрібно радитись з нами перед тим, як щось зробити. Богу не треба нашого дозволу, щоби допустити ті чи інші зміни у житті. Бог є Богом і нам не завжди буде зрозуміло, чому щось трапляється так чи інакше.

          Колись все стане зрозуміло. Одного разу ми зрозуміємо сенс усіх подій. «Так ось для чого Бог це допустив» – скажемо. А до того часу Бог хоче, щоби ми довірились Йому.

          Підготувала Тетяна Трачук

           

          Читай також

        • Отець-доктор Іван Гобела: «Великий піст ― час для нашого преображення і Канон Святителя Андрея Критського в цьому нам допоможе»
        • Три етапи, щоб увійти у Великий Піст
        • А ти сьогодні бачив Бога?
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 4.8 / 5. Vote count: 4

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Учасник команди ДивенСвіт:)