Подружжя. Шлях до святості

Читай також

  • Запрошуємо сім’ї та молодь від 18 років на Форум Любов.RRO
  • ДіяТи. Самооцінка українців і те, як це впливає на нас як націю. Марія Тракало
  • ДіяТи. Як відбудувати особисту цінність: як гідність жінки впливає на сімʼю. Наталія Заставецька
        • Подружжя. Шлях до святості

          «У пошуку…» – такими словами найпростіше можна описати стан молодих людей. Вони шукають Бога у всьому, з чого складається їхнє життя: розпізнання покликання, укріплення ціннісних орієнтирів, світогляду, сфери професійного розвитку; в кожному кроці, який здатний змінити життя та наблизитися до святості.

          Усвідомлюючи покликання до подружнього стану, варто замислюватися над місією, яка стоїть перед подругами. Часто, закоханість затьмарює очі, а метелики в животі створюють ілюзію – «кохання на все життя». Проте, після одруження молодим людям не достатньо квітів та прогулянок, доводиться знімати рожеві окуляри та вчитися по-справжньому будувати стосунки. Для цього, кожен з нас має три цеглини – віру, надію та любов.

          Тепер же зостаються: віра, надія, любов – цих троє; але найбільша з них – любов. (Кор. 13:13)

          В любові, подруги пізнають та формують один одного. Інколи цей процес набирає шалених обертів. Не варто боятися чи приховувати гарячих емоцій, які у вас виникають. Прояв емоцій є індикатором до формування інструкції сімейного щастя, проте для негативних емоцій варто встановити чіткі межі. Для цього, можна скористатися порадою зі Святого Письма, і не переносити негатив у новий день:

          Гнівайтеся, та не грішіте! Хай сонце не заходить над вашим гнівом (Ефесян 4:26).

          Усі ми хочемо любити і бути любленими, відчувати любов. Та не лише служіння, мовчанням і покірною працею. Любов має право жити в словах і ніколи не завадить, почути від коханої людини ніжні слова любові, які щоразу здатні додавати нових барв у стосунки.

          Язик лагідний – дерево життя, лукавий пригноблює душу. (Приповідки 15: 4).

          Суть істинної любові до своєї половинки живе у щирій жертовності, даруванні себе та бажанні зробити щасливими один одного.

          «Не затримуй добра від того, кому воно належить, коли твоя рука здоліє це зробити». (Приповідки 3:27).

          Часом, подруги стикаються випробуваннями та болем. Така форма шляху до святості, що змушує стати нас реальними чоловіками та жінками. Всією своєю силою, вірою, надією і любов’ю спрямовувати на свого подруга Божу любов, джерело якої міститься в кожному з нас. Вона призначена людям, які є поруч. Її  дарування створює відчуття того, що справжня любов є «зв’язком досконалості»

          А над усе будьте в любові, що є зв’язок досконалости і нехай панує в серцях ваших мир Христовий, до якого ви були покликані, в одному тілі, та й будьте вдячні. (Кол 3 : 14-15)

          Як говорив, Блаженіший Любомир Гузар: «Чоловік і жінка, з’єднані в подружжі, покликані одне одного освячувати, допомагати одне одному бути добрим».

          Маючи мир Христовий в серці та усвідомлення цінності того зв’язку досконалості подружжя, ви зможете виконати найголовнішу місію – допомагати один одному наблизитися до святості.

          Тож, плекайте любов подружню та крокуйте до святості, разом!

          Ольга ЧАПЛИК

           

          Читай також

        • Запрошуємо сім’ї та молодь від 18 років на Форум Любов.RRO
        • ДіяТи. Самооцінка українців і те, як це впливає на нас як націю. Марія Тракало
        • ДіяТи. Як відбудувати особисту цінність: як гідність жінки впливає на сімʼю. Наталія Заставецька
          • Оціни

            [ratemypost]

               

              Про автора

              Журналіст "ДивенСвіт"