Як правильно розпочати свій день. 10 порад від о. Тихона Кульбаки

Читай також

  • Якщо ви ще не знаєте, що робити у Великий піст
  • “Ти вільний, і якщо бажаєш загинути – це в твоїй волі”: духовні поради монаха-пустельника
  • Папа Бенедикт XVI – бути трохи святішим щодня
        • Як правильно розпочати свій день. 10 порад від о. Тихона Кульбаки

          1.Перша година дня – золотий час, найважливіший час. Першу годину  краще присвятити саморозвитку і роботі над собою. Не вмикайте жодних  комп’ютерів і телевізорів. Щоб ніщо не забивало ваш мозок непотрібною  інформацією. Займайтеся саморозвитком: молитвою, написанням особистих  заміток, медитацією і роздумами, читанням Святого Письма або надихаючих  книг. Пам’ятайте, наскільки ефективно пройде ваша перша година після  пробудження, таким буде весь день. Займайтеся корисними справами, і  будьте дуже ефективні хоча б першу годину. Далі все піде саме

          2.Ранкові сторінки. Ранок найкращий час для написання ранкових сторінок. Ранкові сторінки дуже добре звільняють голову від усього непотрібного. Коли пишу, то відчуваю зв’язок з самою собою. Ранкові сторінки – це те ж саме, що і ведення особистого щоденника.

          3. Афірмації. Вранці так само корисно говорити позитивні твердження, вони задають хороший настрій на весь день. Мені подобається ось ці: «Кожен день я насолоджуюся життям». «Я святкую кожен свій день» і «Життя – це нескінченний потік радості, успіху і достатку».

          4.Корисні книги. Можна читати потрібні книги. Але якщо ви не любите щось писати, тоді читайте. Читайте хоча б 30 хвилин в день. Так можна прочитати не одну книгу, і навіть найскладнішу і важку можна осилити.

          5. Займайтеся спортом. Кращий час для занять спортом – це ранок. Вранці набагато легше себе змусити займатися. Так, заради цього доведеться раніше вставати. Якщо вам важко привчити себе займатися спортом, тоді робіть це з ранку. Вранці опору набагато менше. Зробив діло і весь день вільний. Це з часом стає корисною звичкою.

          6. Важливі справи. Якщо ви працюєте на роботі або фріланс, то всі важливі справи залишайте на першу половину дня. Вранці навіть найскладніші і важкі справи робляться граючи. Тому здавна школи і університети працювали саме з 9 години. Вранці дуже висока творча активність.

          7. План на день (тайм-менеджмент). Вранці добре займатися плануванням всього дня. Потрібно записати свої цілі на день і програму мінімум того, що треба зробити.

          8. Ранок має бути спокійним і розслаблюючим. Ніякого поспіху і нервування. Якщо у вас без цього не буває, тоді ви можливо пізно встаєте. Подруги можуть разом встати вранці. Обидва з ранку розподіляють час за таймером, щоб встигнути зробити всі справи і при цьому ще разом поснідати. Ранок найкращий час, коли можна побути разом і поговорити по душам. Вечорами, коли обидва втомлені, вже не залишається на спілкування сил ні у нього ні в неї.

          9. Вправа на Подяку. Вранці так само можна записувати все, за що ви вдячні. Це налаштовує вас на потрібний лад. Записувати або промовляти потрібно все, за що ви вдячні Богові. Ви можете завести собі такий ритуал подяки. За що дякувати? За ваше здоров’я, ваші можливості, ваші таланти, здоров’я вашої половинки, ваших батьків, за їжу на вашому столі, за дах над головою.

          10. Склянка води. Відразу після підйому випивайте по одній склянці води. Так ваш організм заповнить нестачу вологи, а ви самі швидше прокинетеся. Чудово, якщо це буде свячена вода.
          Правильний початок дня може багаторазово підвищити вашу ефективність. Вранці дуже добре займатися саморозвитком. Якщо ваш ранок буде дуже продуктивним, то до обіду ви з подивом зауважите як зробили все, що планували. У вас з’явиться вільний час, який можна витратити на улюблені заняття або пошук свого покликання.
          Єдина складність, це привчити себе до раннього підйому. Так що перший час вам доведеться боротися з бажанням поспати.

          #порадня

          Джерело: http://dc.lviv.ua

          Читай також

        • Якщо ви ще не знаєте, що робити у Великий піст
        • “Ти вільний, і якщо бажаєш загинути – це в твоїй волі”: духовні поради монаха-пустельника
        • Папа Бенедикт XVI – бути трохи святішим щодня
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.