Виганяйте “слонів” із вашого шлюбу

Читай також

  • Я знаю, точно знаю про що мене спитають на Страшному Суді
  •  У Львові презентували книгу Глави УГКЦ «Бог не покинув Україну»
  • Бо коли любимо, живемо вже позачасово… Випереджаємо Вічність, актуалізовуючи її
        • Виганяйте “слонів” із вашого шлюбу

          “Слон в кімнаті” — це велика проблема, про яку ніхто не хоче говорити і розбиратися. Але що, якщо цей слон у вашій спальні?

          У сімейному житті ці слони можуть виростати настільки великими, що у вашому ліжку може навіть не залишитися місця вам. Настає час, коли ви вже не можете їх ігнорувати, перебувати поруч і співіснувати з ними.

          І ви абсолютно не можете спати з ними. Під сном я зараз маю на увазі обидва значення: як відпочинок у тому місці, яке повинно бути найспокійнішим і безпечним у вашому будинку; також ми говоримо про інтим — фізичний, емоційний та духовний — якому Бог призначив бути між чоловіком і дружиною.

          Я чула від безлічі пар і одинаків, які намагалися спати зі слонами — маючи справу зі справді великими сімейними проблемами. І це не працює. Деякі з цих слонів включають в себе:

          Невірність одного або двох партнерів недавно або й тривалий час.

          Постійні сварки (або як мінімум незгоду) щодо того, де і коли відбувається інтимна близькість.

          Один із подружжя постійно випиває.

          Порнографія краде подружній інтим.

          Сексуальне насильство в минулому, що робить інтимну близькість болючою або неможливою.

          Іноді слонами можуть стати такі проблеми як безпліддя, неспокійні діти, серйозні фінансові труднощі, хронічне розумове або фізичне захворювання.

          Слони зазвичай продовжують рости.

          Слони не йдуть просто так, самі по собі. Час не виводить їх геть. Доти, поки з ними не працювати безпосередньо, вони будуть чіплятися за сон у вашому ліжку і красти ваш світ, і неважливо скільки років минуло з того моменту, як вони з’явилися.

          Можливо, ви пробували або пробуєте спати зі слонами, і ви знаєте, що якщо справи не зміняться з вами, вашою другою половиною або з вашим шлюбом, то все йде до розвалу. Можливо, ви намагалися прогнати слонів геть із вашої спальні в минулому і з тріском провалилися. Ви могли пробувати не звертати на них уваги і знаєте, що так далі не може продовжуватися. Ви можете навіть прийняти факт, що слони повинні залишитися, а ви — піти.

          Часто обставини складні і болючі. Пошук рішень заплутаний і вимагає часу. Але ось кілька ключових моментів до того, щоб вигнати слонів з вашої спальні і повернути взаємини, на які ви погодилися.

          1. Пам’ятайте — ви можете змінити лише себе, не вашого чоловіка.

          Шлюб складають дві людини. Те, який шлюб — успішний або деструктивний, залежить як від чоловіка, так і від дружини. Просити, благати, нити, критикувати або соромити вашого чоловіка — як ви вже напевно знаєте, ці методи просто не працюють. У дев’яноста відсотках я чую від жінок скарги, що їх чоловік робить чи не робить щось і це викликає проблему.

          Якщо ви разом зі своєю другою половиною прагнете працювати над проблемами, Бог може використовувати ваш шлюб, щоб дати вам обом таке зцілення, якого ви б ніколи не отримали ніяким іншим шляхом. Він може використовувати кожного слона в ваших стосунках, щоб відкрити ті частини в вашому серці, які потребують змін у вас двох, і зробити вас ближчими один до одного.

          Якщо ваша друга половина не зацікавлена в тому, щоб працювати над проблемами, змінитися можете ви. Зосередьтеся на цьому. Ви можете відмовитися від повторюваних кроків, які призводять до деструктивного руйнівного циклу. Ви можете навчитися поводитися правильно, дізнатися більше про прощення, відмовитися від поганої поведінки і сміливо йти вперед, несучи зі собою добро. Іноді ваша змінена поведінка стане для вашого чоловіка необхідним поштовхом, щоб зробити те ж саме. Якщо не буде змін, ви знатимете, що зробили свою частину.

          2. Зосередьтеся більше на серці, ніж на поведінці.

          Поведінка — це важливо, однак справжні зміни йдуть зсередини. Спроби натиснути на зміни в поведінці можуть допомогти лише на час, хоч іноді і це необхідно. Але для того, щоб ваш шлюб розцвів, вам обом доведеться мати справу з тим, що відбувається у ваших серцях.

          Якщо ваш чоловік поводиться погано — зробіть крок назад, погляньте на той біль, що стоїть за цим. Це не означає, що ви повинні приймати погану поведінку, однак, дивлячись на цей біль, ви будете розуміти, з чим вам потрібно розібратися. Можливо, ці слони зовсім не від вас.

          Вашому серцю потрібно буде змінитися. Потрібно буде змінитися серця вашого чоловіка. Будьте відкриті для цього. Спостерігайте, де Бог працює щоб змінити ваше серце і серце вашого чоловіка. Моліться про це. Коли ви бачите позитивні зміни, зміни у вашому серці або в серце вашої другої половини — відсвяткуйте це. Заохочуйте це. Зрощуйте це.

          3. Воюйте зі слонами, а не з вашим чоловіком чи дружиною.

          Це просто — бачити вашого чоловіка і слона як одне ціле. Але це не так. Якщо ви бачите у вашій дружині ворога, то постійно будете воювати і протидіяти один одному. Ваше серце буде закрите. Працюйте над тим, щоб розрізняти в вашій свідомості слона від чоловіка. Скеруйте свою енергію на те, щоб ідентифікувати проблему окремо від вашої другої половини. Це відкриє ваше серце.

          У шлюбі, який вирішує проблеми і розквітає, не бракує слонів. Але коли обоє можуть визначити проблему як предмет, відокремити одне від іншого, вони можуть зрозуміти як боротися з проблемою і вигнати слона геть. Ви скеровуєте вашу об’єднану енергію в одному напрямку, замість того щоб направляти ваш страх, гнів і образи один на одного.

          Найбільший фактор, що визначає чи буде шлюб виганяти слонів зі спальні полягає в тому, чи можуть чоловік і жінка підійти до точки взаємодії з проблемою з одного боку. Якщо ви можете це зробити, Бог здатний творити чудеса в ваших взаєминах.

          4. Зверніться за допомогою.

          Ви не перші, хто зіткнувся з цією проблемою. Інші подружні пари вже мало справу з цими або дуже схожими слонами в спальні і багато з цих сімей не тільки вижили, але й дуже щасливі. Якщо ви нікуди не рухаєтеся — постарайтеся знайти допомогу на стороні. Сімейні конференції, навчальні відео, сімейний християнський консультант — зараз є багато ресурсів. Якщо не вдається зарадити проблемі самотужки — не боріться самі.

          Іноді все змінюється від отримання сторонньої точки зору. Це допоможе побачити вашу особисто роль у розладі і то, як ви можете змінитися. Це може допомогти вам краще зрозуміти біль вашої другої половини. Це може допомогти вам обом подолати перешкоди, які ви не бачите на вашому шляху.

          Найголовніше, шукайте Божої допомоги. Моліться за себе, за вашу дружину чи чоловіка, за мудрість і розуміння, ясності і мужність. Знайте, що іноді Господь дозволяє болю зростати для того, щоб приготувати одного з вас або й обох до необхідних змін. Будьте готові прийняти Його допомогу або втручання, про яких Він вам каже.

          Переклад Наталії ПАВЛИШИН

           

          Читай також

        • Я знаю, точно знаю про що мене спитають на Страшному Суді
        •  У Львові презентували книгу Глави УГКЦ «Бог не покинув Україну»
        • Бо коли любимо, живемо вже позачасово… Випереджаємо Вічність, актуалізовуючи її
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Журналіст "ДивенСвіт"