5 шляхів, якими Ісус нас захищає і спрямовує

Читай також

  • «Пишучи вірш, молюся»: поезія семінариста про Україну, Бога та любов підкорила серця тисяч українців
  • Я знаю, точно знаю про що мене спитають на Страшному Суді
  •  У Львові презентували книгу Глави УГКЦ «Бог не покинув Україну»
        • 5 шляхів, якими Ісус нас захищає і спрямовує

          «Не приходить злодій, хіба щоб красти, вбивати, вигублювати. Я прийшов, щоб мали життя – щоб достоту мали. Я – добрий пастир. Добрий пастир життя своє за овець покладе.» (Йоана 10: 10-11)

          Вівці — беззахисні тварини, тому пастух використовує кілька інструментів, щоб піклуватися про своїх овець і захищати їх. Він використовує жезл для їх охорони та захисту і посох із невеликим гаком на ньому, щоб рятувати овець.

          Ми як втрачені вівці, тому Ісус прийшов на Землю щоб стати нашим Добрим Пастирем. Подібно до того, як пастух використовує фізичні інструменти – жезл і посох для направлення і захисту, так і Бог хоче захищати і направляти вас. Ось п’ять способів, якими Він робить це:

          1. Якщо Ви приносите Йому свій біль, Ісус співчуває.

          Ісус відчуває співчуття до нас, адже Він знає, що ми без Нього безпорадні. Він не підставляє вас; Він підносить вас. Він не дошкуляє вас; Він заспокоює вас.

          «Так само Син Чоловічий прийшов не для того, щоб йому служили, але – послужити й дати життя своє на викуп за багатьох» (Матея 20:28)

          2. Якщо Ви прямуєте за Ним, Ісус веде вас у правильному напрямку.

          Пастух йде попереду. Він керує з передової і кличе Вас вперед. Ісус не буде штовхати Вас впродовж усього життя. Він каже: «Подивися, як Я це роблю. Дивись, куди Я йду».

          «А коли виведе всіх своїх овець, то йде поперед них, і вівці слідують за ним, бо голос його знають» (Йоана 10: 4).

          3. Якщо Ви заплутаєтеся або заблукаєте, Ісус знайде вас і поверне назад.

          Коли Бог поверне вас з ваших блукань, Він не покарає Вас, а може дисциплінувати. Якщо у пастуха є вівця, схильна до блукання, він часто перев’язує їй ноги, щоб вона не могла рухатися. Точно так же іноді Бог дає нам кульгавість, щоб ми не блукали.

          «Що ви гадаєте? Коли хтось має сто овець і одна з них заблудить, – чи він не кине дев’ятдесят дев’ять у горах і не піде шукати ту, що заблукала?» (Матея 18:12).

          4. Якщо ви помилитеся або впадете, Ісус врятує вас і направить на шлях відновлення.

          Як і всі вівці, ми не тільки блукаємо, а й перечіплюємося. Якщо ми віримо, що Бог відновить нас і врятує нас, коли ми зазнаємо невдачі, то будемо бігти до Нього щоразу, коли все зіпсуємо.

          «Він же до них каже: “Чи є якийсь між вами, що, мавши одну вівцю, не візьме її і не витягне, коли вона впаде в суботу в яму? А скільки ж: чоловік над вівцю вартісніший! Тим то й в суботу можна добро чинити.”» (Матея 12: 11-12)

          5. Якщо Ви довіряєте Йому своє спасіння, то Ісус дотримає обіцянки зробити саме це.

          Це не ваша справа — рятувати себе. Ваша справа — просто покластися на Бога і сказати: «Господи, я весь твій — добрий і поганий». Бог занадто сильно любить вас, щоб коли-небудь залишити.

          «Отець мій, який мені їх дав, більший від усіх, і ніхто не вирве їх з рук Отця мого!» (Йоана 10:29)

          Божа благодать полягає в тому, що Він буде вести вас, охороняти, захищати, направляти і рятувати. Ніхто інший не може запропонувати вам всі ці п’ять переваг. Вони приходять тільки від Ісуса, нашого Доброго Пастиря.

          Переклад Наталії ПАВЛИШИН

           

          Читай також

        • «Пишучи вірш, молюся»: поезія семінариста про Україну, Бога та любов підкорила серця тисяч українців
        • Я знаю, точно знаю про що мене спитають на Страшному Суді
        •  У Львові презентували книгу Глави УГКЦ «Бог не покинув Україну»
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Журналіст "ДивенСвіт"