9 місць зі Святого Письма, які допоможуть йти шляхом Божої волі

Читай також

  • #НазустрічРіздву. День 13. 27 листопада. Споглядаючи творіння, підносити серце до Творця
  • Коли варто починати вчити дітей молитися?
  • «Не цілуйте рук, а краще виконуйте свою роботу». Сім історій про Йосифа Сліпого
        • 9 місць зі Святого Письма, які допоможуть йти шляхом Божої волі

          Так часто хочемо, щоб Бог відкрився нам. Ми задаємося питанням, чи Він — реальний. І якщо ми насправді віримо в Нього, то очікуємо, що Бог продемонструє Себе явно.

          Будучи християнкою 27 років, я відкрила для себе, що дізнавалася більше про Бога, зосередившись на пріоритетах в Біблії — найважливіше, що Він просить нас робити.

          Здається, що Біблія складається з безлічі правил, але насправді, коли ми фокусуємося на найважливішому, про все інше вже не треба турбуватися.

          Коли ми виконуємо, що Бог вже сказав нам робити, Він відкриє нам набагато більше про Себе і Його шляхи. Я дізналася про Нього, коли зверталася до Нього, сподівалася на Нього, дякувала Його і любила інших.

          Що Він відкриває? Своє любляче серце. Своє бажання забезпечити нас. І Свою турботу про людей в цьому світі. Оскільки я йду за Ним цими шляхами, я змінююся і світ вляється під впливом Бога.

          Що ж найважливіше Бог говорить нам робити?

              Вірити в Ісуса.

              «Віруй у Господа Ісуса, і спасешся ти і твій дім» (Діяння 16:31).

          Зрозумійте, що через ваші гріхи ви заслуговуєте бути відмежованими від Бога у вічності, але через жертву Ісуса ви можете бути врятовані від покарання і провести вічність із Ним. Ваша молитва може звучати так, «Ісусе, я вірю в Тебе. Будь ласка, візьми мій гріх і даруй мені вічність із Тобою». Це так просто.

              Зробити життя для Ісуса своїм пріоритетом.

              «Шукайте перше Царство Боже та його справедливість, а все те вам докладеться» (Матея 6:33).

          Це означає кожен день шукати Ісуса, читати Біблію, любити інших як Ісус любив і довіряти Йому турботу про свої потреби.

              Читати Біблію.

              «Все Писання – натхненне Богом і корисне, щоб навчати, докоряти, направляти, виховувати у справедливості, щоб Божий чоловік був досконалий, до всякого доброго діла готовий.» (2 Тимотея 3: 16-17).

          Коли ми читаємо Біблію, то дізнаємося більше про Бога і Його шляхи. Ми вчимося жити ефективніше. Коли ти сідаєш, щоб почитати Біблію, помолись, «Господи, допоможи мені зрозуміти Твоє Слово.» Також попроси кого-то, хто вже читає Біблію якийсь час, допомогти тобі розібратися у важких місцях.

              Стати активним в помісної церкви, яка вірить Біблії, і шукати дружби з віруючими в Христа.

              «Не залишаймо своїх сходин, як то в декого є звичай, а, навпаки, втішаймо себе, і то тим більше, що бачите, як зближається день.» (Євреїв 10:25).

          Ми не призначені слідувати за Ісусом на самоті. Ми отримуємо допомогу і підбадьорення від інших віруючих. Коли ти спілкуєшся з іншими послідовниками Христа регулярно, вони будуть поруч, щоб допомогти і підтримати тебе, і ти зможеш зробити те саме і для них.

              Прощати інших.

              «Не судіть, і не будете суджені; не засуджуйте, й не будете засуджені; простіть, і вам проститься» (Луки 6:37).

          Люди будуть ранити нас … багато разів. Пробачити не означає забути. Але пробачити — означає віддати Богові і дозволити Йому регулювати ситуацію. Бог приймає гріх серйоно, можете бути впевнені в цьому.

          Жити з вдячністю, а не наріканням.

          «Усе робіть без нарікання і мудрування, щоб ви були бездоганні й щирі, непорочні діти Божі серед лукавого й розбещеного роду, серед якого сяєте, немов світила у світі» (Филип’ян 2: 14-15).

          Коли ми дякуємо Богові за все що у нас є щодня, замість того, щоб скаржитися на те, чого у нас немає, все змінюється, починаючи з нашого ставлення і погляду на життя. Ми зауважимо зміну в нашій позиції впродовж дня і інші теж помітять.

          Постійно молитися.

          «Завжди радійте. Моліться без перерви. За все дякуйте: така бо воля Божа щодо вас у Христі Ісусі.» (1 Солунян 5: 16-18).

          Коли ти думаєш про щось постійно, це хороший знак, що ти можеш помолитися про це. Проси Бога допомогти в будь-якій ситуації і дати тобі мудрість, як правильно розв’язати цю проблему. Це і є безперервна молитва.

          Любити інших.

          «Любов – довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить. Любов ніколи не переминає. Пророцтва зникнуть, мови замовкнуть, знання зникне.» (1 Корінтян 13: 4-8)

          Коли ми любимо інших так як Бог говорить нам, вони отримує користь, і ми теж.

          Піклуватися про вдів і сиріт.

          «Чиста побожність і безплямна перед Богом і Отцем ось у чому полягає: відвідувати сиріт та вдовиць у їхнім горі і чистим берегти себе від світу» (Якова 1:27).

          Бути християнином — це не робити все можливе заради власного благополуччя, але робити все що в твоїх силах для блага інших.

          Це звучить не так уже й просто, чи не так? Правда полягає в тому, що виконувати все, про що Бог говорить нам — неможливо, якщо тільки ми не звернемося до Нього за допомогою і силою. Якщо ти хочеш коритися Богу в цих принципах, попроси Його допомогти тобі. Ми не можемо жити як послідовники Христа нашими власними силами.

          Перший крок — помолитися цією молитвою:

          Ісусе, я хочу слідувати за Тобою в цих принципах. Прошу, допоможи мені, і будь ласка, приведи людей в моє життя, які покажуть мені Твої шляхи.

          Переклад Наталії ПАВЛИШИН

           

          Читай також

        • #НазустрічРіздву. День 13. 27 листопада. Споглядаючи творіння, підносити серце до Творця
        • Коли варто починати вчити дітей молитися?
        • «Не цілуйте рук, а краще виконуйте свою роботу». Сім історій про Йосифа Сліпого
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Журналіст "ДивенСвіт"