Що означає довірити щось Богові?

Читай також

  • Отець-доктор Іван Гобела: «Великий піст ― час для нашого преображення і Канон Святителя Андрея Критського в цьому нам допоможе»
  • Три етапи, щоб увійти у Великий Піст
  • А ти сьогодні бачив Бога?
        • Що означає довірити щось Богові?

          Дуже часто можна почути пораду: “Віддай це на волю Божу”. Однак як це – віддати? Як воно виглядає, так би мовити, на практиці?

          Якщо ми не вчимось довіряти Богові наші щоденні проблеми, то вони стають постійним об’єктом наших думок.

          Ми не маємо вільної хвилинки, щоби думками піднетись до Господа, бо всі наші роздуми – про фінансові, сімейні, робочі негаразди.

          Злий намагається усіма можливими методами відвернути наше серце від молитви і смутком про щоденні речі це йому чудово вдається.

          То ж що означає довірити? Це сказати Богу: віддаю, Господи, у Твої руки те, чого не в силах вирішити, що гнітить мене і не дає спокою… Поручаю, бо знаю, що вислухаєш мене, а я буду прославляти Тебе.

          Часто люди на словах наче й віддають свої проблеми, однак насправді – не можуть від них віддалитись. Це дуже помітно на сповіді, коли людина наче й готова поручити свої гріхи, однак за день-два опісля повертається до гріха чи ситуації, яка муляє.

          Слід пам’ятати про те, наскільки ми цінні для Господа, що кожна волосина на нашій голові порахована. Нема чого журитись за день завтрашній – Бог подбає про нас, бо серце кожного Він бачить.

          Нам варто пам’ятати, що неможливе в людини – можливе в Бога. І нам не даються випробування ті, які можемо знести самі, як часто можна почути, але якраз ті, які ми не в силах подолати самотужки, без допомоги Творця.

          Віддати, поручити Богові – це облишити безнадію і розпач, облишити постійний неспокій з конкретного приводу, знаючи, що всемогутній Бог.

          Автор: Тетяна Трачук

           

          Читай також

        • Отець-доктор Іван Гобела: «Великий піст ― час для нашого преображення і Канон Святителя Андрея Критського в цьому нам допоможе»
        • Три етапи, щоб увійти у Великий Піст
        • А ти сьогодні бачив Бога?
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 5 / 5. Vote count: 1

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Учасник команди ДивенСвіт:)