Говоріть і слухайте: простий рецепт здорових стосунків

Читай також

  • Ці два ключові вміння визначають, готова людина до відносин у парі, чи ні
  • Одна річ, яка здатна убити будь-яке подружжя
  • Наскільки щасливий ваш шлюб: готові чесно відповісти на ці запитання?
        • Говоріть і слухайте: простий рецепт здорових стосунків

          Опісля того, як двоє людей приймають рішення бути разом, одружуються і починають жити в спільному домі, нерідко почуття, які до того окрилювали, кудись зникають. Натомість з’являється так багато проблем, яких до того не було, або не було помітно.

          Конфлікти і сварки дуже часті на початку співжиття, бо пара ще не достатньо знає одне одного. З часом зрілі подружжя сваряться менше, бо вчаться запобігати дрібним конфліктам.

          Якщо чоловік знає, що дружина хвилюється, коли він спізниться, то йому слід заздалегідь попередити.

          «Ти марнуєш їжу! Завжди залишаєш хліб на столі, а він черствіє!»

          «А ти завжди розкидуєш своє речі!»

          Все, до сварки залишилось зовсім трішки.

          Не варто говорити докорами, які викликають лише захисну реакцію. Коли ми говоримо від першої особи, то тон розмови зовсім інший.

          «Я нервуюсь, коли ти залишаєш хліб черствіти» – це щире констатування факту, а не звинувачення. І саме так виглядає подружній діалог, який, однак мав би відбуватись ще до одруження.

          Чим є подружній діалог? Це коли двоє людей у спокої за чашкою чаю обговорюють усі свої проблеми. Сварка – це завжди шквал емоцій, натомість розважлива розмова може стати чудовою альтернативою.

          Починаємо розмову із подяки за ті всі добрі риси і якості, які любимо і цінуємо. Так ми налаштовуємо себе на позитив. Варто згадати зремонтований кран і смачну вечерю. Подружній діалог – це діалог любові.

          Накопичуюючи негативні емоції, ми не робимо нічого доброго: рано чи пізно вони вибухнуть і навряд чи принесуть конструктивні зміни.

          Часто кажуть, що справжні обличчя відкриваються лише після шлюбу. Але так трапляється не тому, що хтось його приховує. Просто до сімейного життя ми не маємо можливості побачити свого обранця в тих чи інших ситуаціях.

          Як стається так, що невдовзі після весілля чоловік перетворюється на монстра, а жінка на незадоволену мегеру? І лунають гучні сварки замість ніжного ласкавого шепоту?

          Слід пам’ятати, що відносини із одруженням не закінчуються, це не фініш, а старт складної праці, однак захопливої і неймовірної.

           І якщо у стосунках немає місця для діалогу, іноді навіть обговорення найдрібніших деталей, то буде саме так – монстр і мегера. Навчитись говорити, висловлювати свої думки і чути іншого у подружжі – дуже важливо. Це саме та практика, яка здатна порятувати.

          Тому якщо ви готуєтесь до сімейного життя – вчіться сідати за стіл переговорів одразу. Якщо ж у вас криза стосунків – тим паче говоріть одне з одним! Але пам’ятайте, що починати треба з позитиву!

          Автор: Тетяна Трачук

           

          Читай також

        • Ці два ключові вміння визначають, готова людина до відносин у парі, чи ні
        • Одна річ, яка здатна убити будь-яке подружжя
        • Наскільки щасливий ваш шлюб: готові чесно відповісти на ці запитання?
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Учасник команди ДивенСвіт:)