Найважливіше, що сказано про значимість Божого Слова

Читай також

  • Найбільша заповідь (Мт 22:35-46)
  • Ісус і знатний багач (Лк 18:18-27)
  • 15 місць з Біблії, які допомагають зберігати спокій під час ракетних обстрілів
        • Найважливіше, що сказано про значимість Божого Слова

          Біблія — це Слово Бога, записане для людини і розповідає «хто такий Бог», «що Він зробив для людини», і «що має робити людина». Цю книгу повинен прочитати кожен, щоб розуміти — «Хто він?», «Звідки?», «Як він повинен жити і що дотримуватися?», «У чому його порятунок?» І «що буде в майбутньому з ним і всім людством ».

          У самій Біблії написано, чим є вона і яка її значимість.

          Слово Боже звучить в Книзі через цитати, притчі, вислови, опис життя людей та Ісуса Христа.

          Необхідно обережно поводитися зі Словом Бога, бо є заборона і покарання за спотворення Слова Божого: «Свідчу я кожному, хто чує слова пророцтва книги цієї: якщо хто приложить до них, приложить Бог на нього кари, які записані в книзі цій; і якщо хто відніме від слів книги пророцтва цього, відніме Бог участь його від дерева життя та з міста святого, записаного в книзі цій. Говорить, хто свідчить це: Так, приходжу скоро. Амінь, прийди, Господи Ісусе! Благодать Господа Ісуса з усіма святими!»(Одкровення 22: 18-19).

          Цитати про важливість Божого Слова:

          1. «Уже і ви чисті -, словом, яким промовляв я до вас» (Йоана 15: 3)

          2. «Освяти їх у твоїй істині: слово твоє — істина» (Йоана 17: 17)

          3. «А тепер передаю вас Богові і слову його благодаті, що може збудувати й дати вам спадщину між усіма освяченими» (Діяння 20:32)

          4. «Жадайте, неначе новонароджені дитятка, молока чистого, духовного, щоб ним рости вам на спасіння» (1 Петра 2: 2)

          5. «І нехай панує в серцях ваших мир Христовий, до якого ви були покликані, в одному тілі, та й будьте вдячні.»(Колосян 3: 15)

          6. «Заки я прийду, віддавайся читанню, умовлянню та навчанню» (1 Тимотея 4:13)

          7. «Все Писання – надхненне Богом і корисне, щоб навчати, докоряти, направляти, виховувати у справедливості, щоб Божий чоловік був досконалий, до всякого доброго діла готовий.» (2 Тимотея 3: 16-17)

          8. «Велика з кожного погляду: їм бо, насамперед, були довірені пророцтва Божі» (Римян 3: 2)

          9. «Візьміть також шолом спасіння і меч духовний, тобто слово Боже» (Ефесян 6:17).

          10. «Проповідуй слово, наполягай вчасно і невчасно, картай, погрожуй, напоумлюй із усією терпеливістю та наукою» (2 Тимотея 4: 2)

          11. «Оживлює дух, тіло ж не допомагає ні в чому. Дух – ті слова що їх я вимовив до вас, вони й життя» (Йоана 6:63)

          12. «Небо й земля пройдуть, слова ж мої не пройдуть» (Мк. 13:31)

          13. «Я мудрости не навчився і знання святих я не маю.» (Приповідки 30: 3)

          14. «Господь сказав Мойсеєві: «Запиши собі ці слова; бо згідно з цими словами я вчинив союз із тобою й з Ізраїлем» (Вихід 34:27)

          15. «Як дощ і сніг сходить з неба і не повертається туди, але напуває землю, щоб вона родила й ростила та давала насіння тому, хто її обсіває, і хліб тому, хто їсть, отак і моє слово, що виходить у мене з уст, не повертається до мене порожнім, але чинить те, що я хочу, довершує те, за чим я його вислав» (Ісаї 55: 10-11)

          16. «Оці слова, що їх я заповідаю тобі сьогодні, мусять бути в твоєму серці» (Вторзаконня 6: 6)

          17. «Повіки, Господи, слово твоє твердо стоїть на небі» (Псалом 118: 89)

          18. «А слово Господнє повік перебуває. Оце ж воно і є, оте слово, що було вам благовістоване.»(1 Петра 1:25)

          19. «Слово твоє – світильник перед ногами в мене, світло на моїй стежці.» (Псалми 119: 105)

          20. «Висхне трава, зів’яне квітка; а слово Бога нашого стоятиме повіки» (Ісаї 40: 8)

          21. «Бо слово – живе й діяльне, і гостріше від усякого двосічного меча: воно проходить аж до розділу душі й духа, суглобів та костяного мозку, і розрізняє чуття та думки серця» (Євреїв 4:12)

          22. «А він озвався: “Справді ж блаженні ті, що слухають Боже слово і його зберігають”» (Луки 11:28).

           

          Читай також

        • Найбільша заповідь (Мт 22:35-46)
        • Ісус і знатний багач (Лк 18:18-27)
        • 15 місць з Біблії, які допомагають зберігати спокій під час ракетних обстрілів
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 3.7 / 5. Vote count: 3

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Журналіст "ДивенСвіт"