Три способи, якими диявол намагається роз’єднати нас із Богом

Читай також

  • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
  • У пошуках крихти надії
  • «Пишучи вірш, молюся»: поезія семінариста про Україну, Бога та любов підкорила серця тисяч українців
        • Три способи, якими диявол намагається роз’єднати нас із Богом

          Християнський письменник Патрік Мабілог пише про три основні способи, за допомогою яких диявол атакує віруючих і про те, як можна йому завадити.

          У своїй статті Патрік Мабілог зазначив, що наше життя з Богом – це не прогулянка в парку. Вона більше схожа на битву. Але в цій битві ми не самі – на нашому боці воює Бог. Наш ворог дуже жорстокий, він прийшов красти й убивати та нищити. Його мета – зруйнувати наше життя. Для цього у нього є потужна зброя, яку він часто використовує проти нас. І багато віруючих можуть підтвердити, що вони не раз випробували на собі дію цієї зброї.

          1. Обман.  Обман. На самому початку, щоб звабити Єву, диявол використав обман. З того часу він завжди обманює людей. Апостол Іван сказав, що немає в диявола істини, він брехун і батько брехні (Іван 8:44).

          2. Звинувачення. Диявол – фахівець із звинувачень. Він звинувачує не тільки людей, а й Бога. Тоді, в Едемі, він звинуватив Бога в приховуванні тієї влади, яку дало б людям дерево пізнання добра і зла. Це допомогло йому відлучити людей від Бога і допомагає розділяти, роз’єднувати людей.

          3. Засудження. Дух Святий покриває нас в грісі. Противник, на відміну від Нього, приносить осуд, яке змушує нас відчувати, що Бог не прийме нас через те, що ми зробили.

          Але Божі обіцянки для нас залишаються незмінними – у Христі ми вже перемогли і можемо жити, святкуючи цю перемогу. І Боже Слово каже нам, що Бог послав Сина в світ не для того, щоб засудити, але щоб врятувати світ через Нього. (Іван 3:17).

          Бог не залишив нас боротися з ворогом самотужки. Він дав нам Свою зброю: пояс істини, броню праведності, щит віри, шолом спасіння, взуття благовістя і меч Духа (Ефесян 6: 10-18). Але за всім цим стоїть могутність Ісуса Христа. Він уже переміг нашого ворога. Він уже знищив владу, яку диявол мав над нами. І Христос дав нам силу і зброю протистояти ворогу. І тепер, якщо ми у Христі, то ми вже перемогли.

          Адаптація Тетяни Трачук

           

          Читай також

        • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
        • У пошуках крихти надії
        • «Пишучи вірш, молюся»: поезія семінариста про Україну, Бога та любов підкорила серця тисяч українців
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Учасник команди ДивенСвіт:)