Кохана, може зробимо перерву? Про відпочинок від подружжя

Читай також

  • «Подружжя – це невпинна подорож двох»
  • 5 біблійних віршів, коли ви сердитеся на свого чоловіка чи дружину
  • «Спланований секс – це добре»
        • Кохана, може зробимо перерву? Про відпочинок від подружжя

          Більшість пар насправді не проводить багато часу разом, тому що робота забирає більшість часу. А якщо і є разом, то піклуються про дітей, прибирають, купують, готують … Тому проблема полягає не стільки в пошуку часу для себе, а в пошуку його для чоловіка або дружини.

          Час для мене і тебе

          Почніть із сімейних побачень. Багато людей (особливо чоловіки) мають відчуття, що «оскільки не зламалось, то й ремонтувати не треба», і вони мало що роблять, щоб розвивати любов. А це дуже важливо. Ми змінюємося як люди. Також змінюються наші погляди, інтереси та улюблені способи проведення часу. Побачення дає можливість для обміну новими подіями. Вдома ми в основному говоримо про буденні проблеми. Ще однією причиною, чому варто практикувати побачення, є добрий приклад дітям,бо таким чином показуємо їм, як дбати про любов і даємо позитивний зразок цієї любові у відносинах. Побачення залишає також гарні спогади.

          Це можливість пригадати початок нашого знайомства, перші моменти разом, коли ми закохалися і чому це сталося. Протягом багатьох років встигаємо звикнути до гарних рис нашого подруга і сприймаємо їх за належні. Побачення допомагає побачити їх наново. Зрештою, це привід, щоб проявити свої почуття коханим. Багато дружин скаржаться, що з весіллям закінчуються квіти і подарунки. Чоловік, замість того, щоб виглянцовуватись для своєї леді серця, очікує, щовона випрасує йому сорочку на роботу, а вдома ходить у футболці.

          Однак пам’ятаймо, що на побаченнях не говоримо про щоденні проблеми, про дітей. А про що ж? Про стосунки, про те, що відчуваємо, про плани на майбутнє, про потреби, мрії. Значну частину подружніх проблем можна вирішити завдяки щирим розмовам. І не варто з тим чекати, аж поки щось не почне сипатись. Про подружню любов слід дбати навіть тоді, коли усе добре.

          Час для Бога і для себе

          Окрім догляду за прдружніми стосунками, ми, звісно, потребуємо також поглянути на себе самих збоку. Не йдеться про те, щоби кудись втекти наодинці, зробити перерву у шлюбі. Можливість глянути на себе збоку дають реколекції для чоловіків і для жінок окремо. Це дуже корисно.

          Окремі для чоловіків і жінок реколекції дають щось насправді якісне: людина зникає з дому на декілька днів, щоби стати кращою. Мама чи тато не втікає, щоби відпочити, але їде для того, щоби стати кимсь значно кращим. Тому це гарний вибір і спосіб відпочити.

          Час виправитись

          Ще одним типом сепарації в стосунках є відділення заради безпеки. Наша шлюбна обіцянка бути разом до смерті не дозволяє того, що будь-хто в подружжі може бути об’єктом зловживань.
          Якщо у домі є насильство чи приниження, то чоловік або дружина мусять подбати про свою безпеку та безпеку дітей. Зауважмо, не йдеться про розлучення. Нерідко людина, коли бачить результат своїх дій, навертається, шукає шляху порятнку, щоби повернути свою сім’ю.

          В таких ситуаціях важливо зберігати контакт, добрі спогади, дистанцію та витривалість. Не варто одразу ж із першими ознаками поправи думати про перемогу. Часто їх не вистачає і вони хвилеві. Найкраще, коли спеціаліст, що займається терапією, консультує одразу ж дві сторони.

          Якщо виникає бажання відпочити від подружжя, то обов’язково слід поставити собі запитання: а в чому ж причина? Бо це може бути ознакою перевтоми, депресії, результатом погано налагодженої комунікації, неправильно розділених обов’язків або ще чогось іншого. Лише відповідь на це запитання дозволить побачити, що потрібно зробити для оздоровлення ситуації.

          Підготувала Тетяна Трачук

           

          Читай також

        • «Подружжя – це невпинна подорож двох»
        • 5 біблійних віршів, коли ви сердитеся на свого чоловіка чи дружину
        • «Спланований секс – це добре»
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Учасник команди ДивенСвіт:)