Три принципи, яких успішні християни дотримуються щоденно

Читай також

  • Нехай направиться. Перший тиждень Великого посту
  • У час Великого посту ходіть «На глибину» з командою «Школи особистісного зростання»
  • Отець-доктор Іван Гобела: «Великий піст ― час для нашого преображення і Канон Святителя Андрея Критського в цьому нам допоможе»
        • Три принципи, яких успішні християни дотримуються щоденно

          Коли ми думаємо про успіх, то перше, що приходить на думку — кар’єра і добра зарплатня, яка дозволить нам купити великий будинок і нову машину, і забезпечить нам забезпечене майбутнє.

          Так, Біблія дійсно говорить про успіх. Але дещо інший.

          Бути успішним християнином — це зовсім не те, що бути успішним у світі.

          Цей успіх не має нічого спільного з грошима, престижем, соціальним становищем або славою, але він повністю пов’язаний з небесними скарбами і благоволінням Бога в нашому житті.

          У кількох місцях у Біблії ми знаходимо обітницю успіху. А саме в книзі Ісуса Навина і в книзі Проповідника. Про “процвітання” сказано в деяких інших місцях Старого Завіту.

          Але щоб ми не думали, що Біблія обіцяє нам життя з фінансовими успіхом, престижем і славою, це слово не має абсолютно нічого спільного з речами в цьому житті.

          Це зовсім не євангеліє процвітання!

          У перекладі з івриту це слово означає: бути розсудливим, обмірковувати і приділяти увагу, осягати, міркувати або вчити, вести себе мудро.

          Це дуже далеке від сьогоднішньої концепції успіху!

          Ми бачимо саме цю концепцію в 1 Царів 2, коли Давид наставляє свого сина Соломона, передаючи йому престол. Давид каже:

          «Бережи накази Господа, Бога твого, ходи його путями, держи його установи, заповіді, присуди й приписи, як це написано в законі Мойсея, щоб тобі щастило в усьому, що чинитимеш, і всюди, куди обернешся» (1 Царів 2: 3)

          І ми бачимо, що Соломон прийняв серцем слова свого батька Давида і став успішним царем.

          Коли Бог прийшов до Соломона в нічному сні і запропонував йому дати те, чого забажає його серце, він попросив мудрості, і ця мудрість сприяла його неймовірному успіху.

          Він не просив про гроші, славу чи силі, він просив про мудрість.

          Ми бачимо, як ця ж сама інструкція повторюється в різних місцях Старого Завіту щодо успіху.

          «Нехай книга цього закону ніколи від твоїх уст не віддалиться, і розважатимеш над нею день і ніч, щоб пильно виконати все, що в ній написано; тоді бо матимеш успіх у твоїх справах і тоді буде тобі щастити» (Навина 1: 8)

          «Притупиться сокира, й не наточиш вістря, мусиш напружувати сили, та мудрість дасть перевагу» (Проповідника 10:10)

          «Сьогодні ви стоїте всі перед Господом, Богом вашим: голови ваші, судді ваші, старші ваші, начальники ваші, всі мужі ізраїльські» (Вторзаконня 29: 9)

          Ми бачимо, що біблійному успіху передують деякі речі, які християни повинні робити щодня.

          1. Дотримання Божих заповідей

          Давид сказав Соломонові: «Бережи накази Господа, Бога твого, ходи його путями, держи його установи, заповіді, присуди й приписи, як це написано в законі Мойсея, щоб тобі щастило в усьому, що чинитимеш, і всюди, куди обернешся» (1 Царів 2: 3)

          Багато разів у Святому Письмі ми бачимо обітницю біблійного успіху, сполученого зі заповіддю дотримуватися Божого закону.

          Сам Ісус сказав, що ми Його друзі, якщо робимо те, що Він наказав нам робити.

          І хоча ми й знаємо, що Божа любов і Його прийняття не залежить від нашої поведінки, наша зрілість і зростання як християн безпосередньо пов’язані з тим, наскільки ми готові померти для плоті і жити згідно з тим, що говорить нам Біблія.

          Багато хто стверджує, що ми не під законом, а під благодаттю, і хоча щодо порятунку це і є істиною, якщо ми хочемо зростати у Христі і дорослішати як віруючі, ми повинні прийняти рішення дотримуватися Божих заповідей.

          Дотримання Божого закону приносить біблійний успіх!

          2. Знання Біблії

          Іноді вражає, наскільки погано християни знають свою Біблію.

          Новий Завіт попереджає що, незнання Біблії призводить до того, що нас легко «обносить усякий вітер науки, зводячи на манівці людською хитрістю й обманом» (Ефесян 4:14), і саме це, як ми бачимо, і відбувається сьогодні!

          Якщо ми хочемо дотримуватися Божих заповідей, то повинні дізнатися, які ці заповіді!

          Ми повинні знати Біблію.

          Перш за все, варто почати з того, щоб приділяти щодня час для читання Біблії.

          Та якщо хочемо по-справжньому знати Письмо, нам слід міркувати над ним.

          У Навина 1: 8 читаємо: «Нехай книга цього закону ніколи від твоїх уст не віддалиться, і розважатимеш над нею день і ніч, щоб пильно виконати все, що в ній написано; тоді бо матимеш успіх у твоїх справах і тоді буде тобі щастити». Йдеться про те, що роздуми над Біблією приносять Божий успіх, і ми можемо досягти цього, щодня промовляючи Слово Боже вголос.

          Що більше ми промовляємо Слово Боже вголос для самих себе, то більше це слово створює в нашому житті благочестиві звички і формує біблійний світогляд!

          Читання, заучування Божого Слова і роздуми над ним ведуть до біблійного успіху.

          3. Страх Божий

          «Кінець усьому, що чути було, такий: Бога бійся і заповідей його пильнуй, бо в цьому вся людина. Усі бо діла Бог приведе на суд: усе, що тайне, чи воно добре, чи лихе» (Проповідника 12: 13-14)

          Соломон пізнав, завдяки своєму біблійному успіху … і невдачам … цінність страху Божого.

          Давид знав, що страх Господній — це початок мудрості: «Початок мудрости – острах Господній; добрий розум у всіх тих, що його плекають; хвала його стоїть по віки вічні» (Псалом 111: 10).

          Соломон дуже добре зрозумів це і кілька разів повторив це в Притчах, і описав, що означає боятися Господа, і всі чудові речі, які дає страх Господній:

              мудрість;

              розуміння;

              пізнання Бога;

              довголіття;

              сильну віру;

              місце притулку;

              джерело життя;

              задоволення;

              багатство, честь і життя.

          Це все те, що визначає успішну людину, і все це починається зі страху Господнього.

          Якщо хтось боїться Бога, він буде дотримуватися Божих заповідей і буде читати, запам’ятовувати Його слово і роздумувати над ним, тому що він буде любити Боже Слово!

          Страх Божий природним чином приводить нас до двох інших речей, які роблять нас успішними, тому що ми розуміємо, наскільки вони важливі для нашого духовного зростання.

          Страх Господній — це початок шляху до біблійного успіху!

          Якщо ми хочемо бути успішними християнами, нам потрібні ці три речі:

          страх Божий,

          знання Його Слова,

          дотримання Його заповідей.

          Переклад Наталії ПАВЛИШИН

           

          Читай також

        • Нехай направиться. Перший тиждень Великого посту
        • У час Великого посту ходіть «На глибину» з командою «Школи особистісного зростання»
        • Отець-доктор Іван Гобела: «Великий піст ― час для нашого преображення і Канон Святителя Андрея Критського в цьому нам допоможе»
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Журналіст "ДивенСвіт"