Святий Ілля ще за 900 років до народження Ісуса Христа проповідував Його прихід

Читай також

  • Рука Богородиці у деяких іконах має прихований сенс
  • Останні слова Ісуса в Біблії
  • Чому ми не пам’ятаємо цього про Ісуса?
        • Святий Ілля ще за 900 років до народження Ісуса Христа проповідував Його прихід

          Святий Ілля, пам’ять якого сьогодні вшановуємо, був справжнім взірцем віри в Господа та пророком Христового пришестя. Ім’я, яке йому дали батьки, в перекладі означає «міць Господня», і саме таким він став. Ще за 900 років до народження Ісуса Христа він проповідував прихід Месії на землю.

          Йому випав нелегкий шлях – поширювати Божу істину, коли в Ізраїлі царювали ідолопоклонники. Завдяки своїй могутній і непохитній, мов фортеця, вірі Ілля творив чудеса, що свідчили про велич Божої сили. У всій повноті вона явилася під час молитви пророка на горі Кармел, де зібралися ізраїльтяни разом із царем-ідолопоклонником. Там Ілля і показав перед людьми неміч жерців, адже саме після його молитви Бог зіслав дощ на землю після тривалої трирічної посухи.

          Згідно зі Святим Письмом, Господь забрав святого Іллю на небо ще до смерті, тому пророка часто зображають на вогняній колісниці, на якій він, немовби уникнувши тілесної смерті, відразу вознісся до Небесного Отця.

          Святий пророк Ілля – важлива постать не тільки у християнстві, але й у юдаїзмі та ісламі. На території України також здавна свято шанували пророка Іллю. Перший храм, побудований в Києві за князя Ігоря, був на честь пророка Іллі. Після хрещення свята княгиня Ольга також побудувала Іллінський храм у себе на батьківщині в селі Вибути. І сьогодні ми продовжуємо звершувати щиру молитву до святого пророка, в якого просимо сили й непохитності у своїй вірі.

          Читай також

        • Рука Богородиці у деяких іконах має прихований сенс
        • Останні слова Ісуса в Біблії
        • Чому ми не пам’ятаємо цього про Ісуса?
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.