“Завдяки йому я навернувся”:режисер нового фільму про Отця Піо

Читай також

  • Св. Отець Піо про те, як слухати свого ангела-охоронця
  • Св. Отець Піо – його життя, його чудеса та його спадок
  • Дівчина із Краматорська нестиме прапор на відкритті СДМ
        • “Завдяки йому я навернувся”:режисер нового фільму про Отця Піо

          Фільм “Таємниця отця Піо” – це спроба показати справжнє обличчя стигматика і дуже важкий шлях, який він пройшов, щоб стати одним з найбільших святих Церкви. Творці подбали про неопубліковані матеріали, свідчення сучасників святого, його духовних дітей, людей, які пережили навернення та зцілення, а також фотографії, записи та висловлювання братів із Сан-Джованні Ротондо.

          Стрічка зображує без зайвих прикрас, як скромний монах з П’єтрельчини зазнав немислимої грандіозності випробувань: наклепи та випробовування стигм, підслуховування навіть у сповідальні, звинувачення у інтимному контакті з жінками, покарання та переслідування також від людей, пов’язаних з Церквою. Незвичайні емоції супроводжують глядача, коли він слідкує за автентичними записами отця Піо і чує його характерний голос, який наче і не відповідає зображенню. Все це доповнюється вражаючим матеріалом, що документує нещодавню ексгумацію тіла св. Отця Піо.

          Стигматик з П’єтрельчини – не лише суворий монах. Фільм показує його для вірних як повну радості, почуття гумору і, перш за все, як вщерть наповнену любов’ю до Бога та інших людину. «Таємниця Отця Піо» дозволяє глядачеві по-справжньому доторкнутися до святості. Нижче – інтерв’ю режисера.

          Режисер фільму «Таємниця отця Піо» Хосе Марія Савалля : Завдяки йому я навернувся

          Хав’єр Наваску: Чому фільм про отця Піо?

          Хосе Марія Савалля: Тому що отець Піо є знаним і шанованим святим у часи посиленої секуляризації суспільства. Це святий сьогодення. Завдяки йому я навернувся. Він змінив моє життя та життя багатьох людей у ​​всьому світі. Своїм смиренням, витримкою страждань у тиші він показав людям шлях до Бога, у якого врешті багато випросив. Я завжди пам’ятаю його слова: «На небі галасуватиму більше, ніж на землі».

          Звідки виникла ідея фільму?

          Я журналіст, і займаюся переважно журналістськими розслідуваннями впродовж 30 років. Навколо отця Піо є ще багато незрозумілих ниток, багато недосказаного. Готуючись написати книгу про нього, я виявив, що багато документів, свідчень та записів не побачили ще світу. Я хотів зняти фільм, тому що думаю, що ця форма сьогодні має шанс достукатися до широкої аудиторії не лише тих, хто знає і шанує цього святого ченця, а й тих, кого зацікавить таємниця, якою оповитий святий і подіями, пов’язаними з ним.

          Що вдалось знімальній групі?

          Матеріал справді вражає. Ми зібрали цілий арсенал свідчень, документів та записів, які були доступні завдяки доброті людей з Каса-Соллієво-делла Софференца, монастиря капуцинів у Сан-Джованні Ротондо та духовних дітей Падре Піо. Наша команда провела кілька тижнів у Сан-Джованні Ротондо. Це допомогло нам створити справжню картину життя святого.

          Чи є у вас сподівання на цю стрічку?

          Я сподіваюся, що фільм буде потужним інструментом дії отця Піо. Я вірю, що це станеться, після того, як нам вдалося його взагалі підготувати, а також після великого успіху в Іспанії. Крім того, неймовірно, що стрічка”прокралася” до списку десяти найпопулярніших фільмів, і вже дійшла до 30 країн!

          Який меседж цього фільму і що він означає для вас?

          Фільм та його зйомки змусили мене зрозуміти, чому св. Падре Піо – один з найбільших і найпопулярніших святих Церкви, і добро завжди перемагає зло, хоча реальність виглядає інакше. Святий Падре Піо, незважаючи на такий великий тиск і жорстокі випробування, навіть з боку Церкви, залишався вірним любові та Богові. Він страждав мовчки і приніс свої страждання заради спасіння душ і навернення грішників. Разом з тим не опускав рук, любив жартувати. Дивно, але саме через фільм я зрозумів, що святі дуже близько до нас.

          Адаптація Тетяни Трачук

           

          Читай також

        • Св. Отець Піо про те, як слухати свого ангела-охоронця
        • Св. Отець Піо – його життя, його чудеса та його спадок
        • Дівчина із Краматорська нестиме прапор на відкритті СДМ
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Учасник команди ДивенСвіт:)