5 фільмів про Бога, любов і радість серед буднів

Читай також

  • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
  • У пошуках крихти надії
  • «Пишучи вірш, молюся»: поезія семінариста про Україну, Бога та любов підкорила серця тисяч українців
        • 5 фільмів про Бога, любов і радість серед буднів

          Радійте в Господі, і знову кажу: радійте! Ваша лагідність хай буде відома всім людям. Господь близько!  

          (Послання св. Апостола Павла до филип’ян)

          Фільми для перегляду під час дощових вихідних рекомендує Духовна велич Львова

          1.“Листи до отця Якоба”.

          Ця стрічка оповідає про колишню ув’язнену Лейлу, яка отримує посаду “читача листів” при незрячому літньому священику. Далека від віри, подекуди асоціальна Лейла, зовсім не має друзів. Вона дуже насторожено ставиться до свого нового роботодавця. Але згодом через прочитані листи  і смирення священика їй відкривається світ, де головними цінностями є милосердя до ближнього, увага до нього і проста радість та вдячність за кожен прожитий день.

          2.“А в душі я танцюю”. 

          У цьому фільмі немає ані слова про релігію, але він надихає глядачів бути відкритими до людей поруч та ділитися із ними теплом свого серця. Майклу 24 роки, і майже все своє життя він провів у будинку для людей з особливими потребами, куди потрапив через церебральний параліч. Він знайомиться з новим пацієнтом клініки — Рорі О’Ши, якого прикувала до візка м’язова атрофія. Як і Майкл, він практично не може пересуватися, але це не заважає Рорі насолоджуватися життям. Його сміливість і витримка стають прикладом для Майкла і кожного, хто перегляне цю особливу стрічку.

          3. “Поліанна”.  

          Донька священика Поліанна після смерті батьків змушена переїхати до своєї сварливої та похмурої тітки. Щоб хоча б якось прийняти сувору реальність Поліанна грає в особливу гру “у радість”. Її секрет у тому, щоб у всіх подіях, які із тобою трапляються бачити щось хороше. Наприклад, якщо замість ляльки отримуєш милиці, то можна хоча б порадіти з того, що вони не знадобилися. Оптимізм і  надія Поліанни змінює на краще всіх людей у місті, а згодом і її тітку. Але на відважну дівчинку чекають нові випробування. Чи вдасться їх подолати радістю? Дивимося.

          4.Хоча зі мною ніхто не йде.

          Головна героїня Елізабет Лерой у 1951 році перебувала на життєвому роздоріжжі. Вона тільки-но завершила освіту і ще не знала, як саме складеться її майбутнє. Невдовзі Елізабет закохується і починає мріяти про шлюб. Однак обставини складаються інакше. Смерть батька, втрата коханої людини розмальовують життя  у темні кольори. Втім визначальними у її житті стають свідомий прихід до віри і обіцянка Господу слідувати Його шляхом. Елізабет щодня намагається творити добро і допомагати людям довкола відчувати радість. Попри смуток у душі, вона несе ближнім світло і любов.

          5. Пам’ятна прогулянка.

           Це романтична і зворушлива історія про старшокласника, лідера класу, Лендона Картера  і скромну доньку місцевого священика Джеймі Салліван. Після чергової провини Лендона змушують долучитися до шкільної п’єси. Щоб зіграти роль, хлопцю знадобиться допомога Джеймі, до якої всі в школі ставляться вельми холодно. Але Джеймі погоджується допомогти Лендону з умовою, що той в неї не закохається. Лендон з легкістю погоджується, але через деякий час, непомітно для самого себе, він закохується в Джеймі. Після довгих вагань він зізнається дівчині у почуттях, але Джеймі розповідає йому свою таємницю — вона невиліковно хвора. Трагічна новина стає поштовхом прожити останні місяці у дусі істинної любові. 

          Читай також

        • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
        • У пошуках крихти надії
        • «Пишучи вірш, молюся»: поезія семінариста про Україну, Бога та любов підкорила серця тисяч українців
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.