Бог не дасть тобі більше, аніж можеш знести. Справді?

Читай також

  • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
  • У пошуках крихти надії
  • «Пишучи вірш, молюся»: поезія семінариста про Україну, Бога та любов підкорила серця тисяч українців
        • Бог не дасть тобі більше, аніж можеш знести. Справді?

          Жодна людина не зможе жити на висоті вищій, ніж 9 тисяч метрів. І якби комусь таки вдалось потрапити на таку висоту – не зміг би вижити.

          Але водночас зауважмо, що немає на нашій планеті гір, вищих за вказану висоту. Господь не створив такої гори, яку людині не під силу підкорити…

          Часто, погодьмось, серед віруючих людей можна почути фразу: “Бог не дасть тобі того, чого ти не можеш знести”.

          Чи насправді це так і є?

          Є так багато життєвих ситуацій, хворіб, катастроф, проблем, знести які самій людині навряд чи можливо.

          Тому переконання: Бог дає рівно стільки, скільки нам під силу витерпіти, – насправді істинне і хибне водночас. Бо що воно передбачає? Що нам вистачить сил усе у своєму житті владнати.

          Звідки пішла ця знаменита фраза? Із Біблії, з Першого Листа до Коринтян: 10 розділ, 13 вірш:

          Вас не спостигла ще спокуса понад людську силу. Бог вірний: він не допустить, щоб вас спокушувано над вашу спроможність, але разом із спокусою дасть вам змогу її перенести.

          Є такі речі, які самотужки знести не можемо. Але Бог показує завжди вихід, стежку, яка виведе на шлях вирішення проблеми.

          Іноді ми думаємо так: Бог допустив в моєму житті ту чи іншу проблему, значить, це мій хрест, мушу його нести з усіх сил. Ні, Бог хоче бачити нас щасливими, а не такими, що постійно зносять якісь труднощі. З кожної проблеми слід шукати вихід.

          З кожної ситуації вихід є! Бог не дозволить, щоби були такі ситуації, вирішення для яких немає. Ось у цьому насправді є сенс! Ми самі не здатні вирішити усього, але Бог дає нам тих, хто допоможе, показує шляхи виходу, іноді просто неймовірні.

          Ми самі не зможемо нічого, не зможемо знести жодних труднощів, якщо не буде підтримки Бога.

          Що важливо розуміти: кожен з нас є частиною допомоги Бога. Може саме ти є допомогою і силою Божою для когось із твого кола. Може саме тобі належить місія допомогти комусь у конкретній складній ситуації.

          Якщо тобі іноді здається, що ті чи інші події в житті просто не можуть мати жодного розв’язку – піди поговори з тим, кого вважаєш своїм порадником чи другом. Бог не дає нам лише “посильних” випробувань. Іноді труднощі насправді занадто глобальні для людини, однак Бог завжди дає вихід.

          У Бога завжди вихід є.

          Підготувала Тетяна Трачук

          за матеріалами

           

          Читай також

        • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
        • У пошуках крихти надії
        • «Пишучи вірш, молюся»: поезія семінариста про Україну, Бога та любов підкорила серця тисяч українців
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Учасник команди ДивенСвіт:)