Чому читати гороскопи небезпечно?

Читай також

  • Якщо ви ще не знаєте, що робити у Великий піст
  • “Ти вільний, і якщо бажаєш загинути – це в твоїй волі”: духовні поради монаха-пустельника
  • Папа Бенедикт XVI – бути трохи святішим щодня
        • Чому читати гороскопи небезпечно?

          По телевізору, по радіо, в газетах… Гороскопи повсюди. Час від часу заглядати до гороскопу здається нам нешкідливою справою або навіть розвагою. Однак з духовної та психологічної точки зору це може мати негативні наслідки.

          Кожна газета чи журнал публікує гороскоп. Переглядати ці кілька рядків ворожіння – дивна звичка, адже ми не віримо в них, однак все ж не зовсім. На жаль, навіть «добрі християни» потрапляють у цю пастку. Коли ми уважно придивимось до гороскопів, то побачимо, що їм властивий певний набір характеристик. Вони завжди говорять про три речі, які цікавлять усіх: здоров’я, роботу (яка часто зводиться до грошей), любов (часто зводиться до «знайомства з ким-небудь»).

          Гороскопи мають щось від ідолопоклонства: щастя чи успіх, мінливі, як древні боги, висять над нашими головами. Ще однією особливістю цього чтива є його банальність: недостатня точність змушує кожного знайти себе у ньому, плюс трохи тривоги час від часу, яка надає йому серйозності та нагадує реальне життя, і все це подається під соусом впевненості із заспокійливим та оптимістичним тоном. Тексти гороскопів дуже повторюються, тому що не вдається бути оригінальними 365 днів на рік. Але чи знаєте ви, що Біблія дуже строга щодо будь-якої форми пророцтва, ворожіння чи ясновидіння? Чому? Тому що це чисте язичництво.

          Навіювання чи пророцтво?

          Ми стаємо в’язнями долі, записаної на зірках чи деінде (картах, кавовій гущі, кришталевій кулі). Це гріх проти віри. Це ображає людську гідність: наша свобода, навіть якщо вона обумовлена ​​безліччю параметрів, у тому числі космічних, має незмірні та непередбачувані властивості. Це також применшує велич Бога: Його благодать і сила є ще більш непередбачуваною і може змінити все.

          З духовної точки зору астрологічне пророцтво є регресом, а з психологічної точки зору воно зупиняє людину на магічній стадії, що є нормальним у ранньому дитинстві, але може стати хворобливим явищем у дорослої людини. Для здорового глузду гороскоп – це звичайний абсурд. Якщо таке пророцтво здійсниться один чи два рази, то це питання ймовірності: якщо я прогнозую 15 вересня гарну погоду, то у мене є 50% шанс, що прогноз здійсниться! Або це може бути результатом навіювання: підсвідомо я прагну того, щоб сталося те, що, на мій погляд, має відбутися. Крім того, не можна виключати, це “справдження” гороскопу може бути і результатом диявольської гри, коли злий може маніпулювати людьми, а можливо і деякими подіями.

          Звісно, можна припустити певні ознаки, що виникають внаслідок астрології. Можуть бути характерні риси характеру, спільні для Овна чи Водолія. “Розташування” зірок може впливати на нашу особистість – подібно як на нас впливає місце, звідки ми родом: з півночі ми чи півдня, з гір чи низин… Однак ці риси не можуть бути абсолютними, оскільки вони – лише поодинокі з нескінченної кількості елементів, що впливають на нас і формують нас по-різному. Певні чинники впливають, але ми самі формуємо своє життя. З Божою допомогою.

          Alain Bandelier, Аleteia

          Адаптація Тетяни Трачук

           

          Читай також

        • Якщо ви ще не знаєте, що робити у Великий піст
        • “Ти вільний, і якщо бажаєш загинути – це в твоїй волі”: духовні поради монаха-пустельника
        • Папа Бенедикт XVI – бути трохи святішим щодня
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Учасник команди ДивенСвіт:)

              Коментарі

              • Ірина Кисилевич    23.10.2019 о 14:48

                Не можна ворожити! Перше- це гріх. Друге- ми програмуємо себе на невдачі.