Здорові стосунки повинні пройти через тунель конфлікту

Читай також

  • ДіяТи. Самооцінка українців і те, як це впливає на нас як націю. Марія Тракало
  • ДіяТи. Як відбудувати особисту цінність: як гідність жінки впливає на сімʼю. Наталія Заставецька
  • «Як досягти гармонії у стосунках?» ― онлайн-курс від «Покликані до любові»
        • Здорові стосунки повинні пройти через тунель конфлікту

          У вас ніколи не буде серйозних стосунків без конфліктів. Це неможливо. Відкриті і відверті розмови є тим мостом, через який повинні пройти стосунки, щоб досягти глибини.

          У Приповідках 24:26 сказано: «Той в уста цілує, хто щирим словом відповідає». Щирість і близькість йдуть поруч; ви не можете мати одне без іншого. Ось чому істинний друг не використовує лестощі. Порожня підтримка є ознакою маніпулятора, а не того, хто щиро піклується про вас.

          Це звучить парадоксально, але у всіх здорових стосунках повинна бути можливість висловлювати розчарування і гнів. Неконтрольований гнів ― це погано, але гнів є частиною стосунків, в яких є любов. Якщо ви не злитеся, то вам байдуже. Якщо вам байдуже ― ви не любите.

          Багато людей дуже бояться показувати кому-небудь гнів у своїх стосунках. Вони уникають конфлікту. В результаті завжди маскують проблеми і відмовляються їх вирішувати. Це може привести до 20-річної дружби з прихованим конфліктом, який міг бути вирішений ще десять років тому.

          Проходячи через тунель конфлікту

          У вас не буде справжньої дружби, якщо ви не пройдете через те, що я називаю «тунелем конфлікту». Ця істина стосується і вашого шлюбу, дружби і до всіх інших важливих взаємин. Я говорив цю істину безкінечно подружнім парам упродовж багатьох років.

          З одного боку тунелю у вас є поверхнева близькість, в якій ви знайомі з кимось, і ця людина вам подобається, але це все доти, поки немає конфлікту. Ви можете ходити разом в кіно чи навіть бути в шлюбі багато років, але ви не готові ділитися з ним своїми найглибшими і темними секретами. Ви не розбираєтеся з глибокими проблемами в стосунках: вашими неправильними вчинками, їх помилками і тим, що заподіює вам обом біль. Ви ігноруєте складну складову відносин, а разом із цим втрачаєте і тісніший, ближчий зв’язок, що приходить в результаті.

          З іншого боку тунелю ― справжня, глибока близькість. Це місце, де інша людина настільки розуміє вас, що ви ніколи й подумати не могли, що подібне взагалі можливе на цій планеті. Кожна людина прагне досягти цього рівня в своїх стосунках.

          Яким чином ви переходите від поверхневих відносин до справжньої близькості? Немає простого шляху на іншу сторону. Ви повинні пройти через тунель конфлікту ― це єдиний шлях.

          Рухаючись до близькості

          Конфлікт є болючим, тобто нелегким, і це часто призводить до неправильних рішень. Конфлікт необхідний для близькості, але не ускладнюйте його більше, ніж потрібно. Ось три рекомендації, які допоможуть вашим стосункам зблизитися через конфлікт, а не призведуть до їх руйнування.

          1. Комплімент ― на публіці, а викриття ― наодинці. Ця думка правильна, незалежно від стосунків. Це стосується взаємин із вашими дітьми, дружиною / чоловіком, кращим другом і так далі. Прибережіть свою критику на той момент, коли навколо немає сторонніх. Це збільшить ймовірність того, що інша людина почує вас і відповість на ваше занепокоєння.

          2. Робіть зауваження, коли людина повна сил, а не коли втомлена. Ніхто не в силах впоратися зі зауваженнями, коли стомлений або пригнічений. Я можу впоратися практично з будь-якими зауваженнями, коли я сповнений сил, але не тоді, коли втомився. Своєчасність має велике значення у відвертості.

          3. Ніколи не робіть зауважень, поки не доведете, що самі відкриті для зауважень. Це та ділянка стосунків, у якій вам потрібно подавати приклад. Продемонструйте, що ви самі готові приймати зауваження, перш, ніж робити їх іншій людині. Ви повинні відкрити своє життя перш, ніж чекати, що інші відкриють свою.

          Ви повинні бути відвертими, чесними і щирими, якщо бажаєте здорових стосунків. Пройдіть через тунель конфлікту і рухайтеся в напрямку більшої близькості, спостерігаючи за тим, як змінюється ваше життя.

          Переклад Наталії ПАВЛИШИН

           

          Читай також

        • ДіяТи. Самооцінка українців і те, як це впливає на нас як націю. Марія Тракало
        • ДіяТи. Як відбудувати особисту цінність: як гідність жінки впливає на сімʼю. Наталія Заставецька
        • «Як досягти гармонії у стосунках?» ― онлайн-курс від «Покликані до любові»
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Журналіст "ДивенСвіт"