Ідеальні стосунки, яких не існує

Читай також

  • ДіяТи. Самооцінка українців і те, як це впливає на нас як націю. Марія Тракало
  • ДіяТи. Як відбудувати особисту цінність: як гідність жінки впливає на сімʼю. Наталія Заставецька
  • «Як досягти гармонії у стосунках?» ― онлайн-курс від «Покликані до любові»
        • Ідеальні стосунки, яких не існує

          Чи насправді ми маємо прагнути до ідеальних відносин і чи є вони взагалі можливими? Своїми думками на цю тему ділиться психолог Наталія Іскра

          Соцмережі з усіх сторін показують нам картинки з щасливими усміхненими парами, які обіймаються і цілуються. Дівчата ставлять собі у статуси гасла про те, що вони “найщасливіші мами і дружини”, “кохані жінки” і тд. Чоловіки постять радісні фото зі своїми сім‘ями.

          І все було б чудово, якби частина з цих ідеальних картинок не були бутафорією, а іншу частину читачі і глядачі сприймали не як постійне щоденне життя пари, а радісні моменти, поряд з якими бувають і інші – менш приємні.

          Часто “найщасливіші і найкоханіші” – всього лиш ідеальна картинка, яку так пропагує наше суспільство. Або ж це мить життя, де поряд з обіймами є місце суперечці чи конфілкту на побутовому рівні. Бажання рівнятись на таких “ідеальних” людей і такі стосунки зачасту кидає інших у неврози. Бажання примарного ідеалу руйнує якість відносин між людьми і самих людей.

          Не ідеальні, а достатньо добрі – це ті стосунки, до яких повинні прагнути щасливі пари. Це ті пари, які щодня працюють над своїми відносинами (зачасту, у кабінеті психолога), ті, які розуміють, що розвиток настає після кризи, ті, хто обирає бути разом не для суспільства чи дітей, а тому, що вони вміють бути щасливими і наодинці, та разом – почуваються ще краще.

          Важливо не ідеалізувати ті стосунки, за якими спостерігаємо в інтернеті чи на вулиці. Ми ніколи не знаємо, що стоїть за гарною картинкою. Ставлячи такі стосунки як приклад своєму партнеру і прагнучи до такої ж “ідеальності”, втрачаємо наш момент реальності, нашу можливість бути щасливими по-своєму: долати кризи і вирішувати конфлікти, підтримувати і бути опорою, переживати і проживати свій розвиток відносин.

          ☝🏻Будувати здорові зрілі тривалі стосунки можуть ментально здорові люди. Таких, до речі, не так багато.
          Саме тому психологи і психотерапевти допомагають подолати парі кризу, дослідити себе і зрозуміти причини своєї поведінки у тих чи інших обставинах, зрештою, – не ідеалізувати, а проживати своє життя.

          Якщо Ваша пара переживає не найлегший період стосунків або ж відчуваєте, що самі не у змозі вирішити конфлікт зі своїм партнером – не відтягуйте, звертайтесь за допомогою до спеціалістів.

          Читай також

        • ДіяТи. Самооцінка українців і те, як це впливає на нас як націю. Марія Тракало
        • ДіяТи. Як відбудувати особисту цінність: як гідність жінки впливає на сімʼю. Наталія Заставецька
        • «Як досягти гармонії у стосунках?» ― онлайн-курс від «Покликані до любові»
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.