Як знайти своє місце в житті? 3 поради всесвітньо відомого лікаря

Читай також

  • Дівчина із Краматорська нестиме прапор на відкритті СДМ
  • Що маємо зробити, щоби вчинити діла Божі?
  • Пастка лукавого: чому ніколи не варто надіятися лише на себе?
        • Як знайти своє місце в житті? 3 поради всесвітньо відомого лікаря

          Якщо є хтось, хто знає, як бути вірним своєму покликанню незважаючи ні на що, то це лікар Том Катена. Хірург десятиліттями залишається вірним Божому покликанню в одному з найвіддаленіших куточків світу, всупереч перешкодам, які іноді здаються нездоланними.

          Катена зрозумів, що Бог кличе його стати лікарем-місіонером відразу після закінчення навчання, але, оскільки він не вивчав медицини, йому довелося починати все спочатку, щоби підготуватися до здобуття медичної освіти. Потім були роки на флоті, а далі навчання за спеціальністю. Загалом від усвідомлення свого покликання і до його здійснення пройшло 14 років.

          Лікар дуже добре пам’ятає усі ті виклики, пов’язані з часом, витраченим на підготовку до роботи. “Мене зводило з розуму, коли люди запитували:” Що ти робиш, навіщо ти це робиш? Чи не час уже заробляти гроші? “” – каже він.

          Однак, коли чоловік запитував Бога у молитві, відповідь була ясна. Він знайшов спокій, відгукнувшись на заклик, який Бог дав йому багато років тому. “Ви можете знати, що ви йдете в правильному напрямку, якщо відчуваєте себе комфортно”, – каже Катена.

          Ось три його найважливіші поради.

          Відкрий своє серце і розум до всього, про що тебе просить Бог

          Найперше – будь відкритий до голосу Бога, який спочатку буде невеликими поштовхами, натисками, прочиненням чи зачиненням дверей.

          Божа воля для тебе може не бути чимось очевидним чи очікуваним, тому потрібно довіряти. Катена каже, що молиться про розпізнавання, кажучи Богу: “Я тут, щоб служити Тобі, роби зі мною все, що Ти хочеш”.

          Міцно закоренися у молитві та Святих Тайнах

          Катена бачилв найгірші речі, які люди можуть пережити після громадянських воєн, переніс бомбардування власної лікарні, не кажучи вже про нескінченний потік хвороб і ран, які лікує щодня. Щоденна молитва та Євхаристія дають йому благодать рухатися вперед.

          “Як католики маємо дуже потужну духовну зброю в молитві та таїнствах”, – сказав він. – Ідіть на месу щодня. І будьте щодня поруч з Богом. Використовуйте таїнства та моліться розарій щодня для власного духовного захисту та сили. Це дуже потужні речі, і ми не можемо забувати про них “.

          Не дозволь дияволу звести себе

          Наше суспільство надає перевагу насолоді над святістю і, зазвичай, не підтримує тих, хто обирає інший шлях. Друзі та родичі навіть з добрими намірами можуть можуть звести з обраного шляху. Навіть ваші власні сумніви та страхи можуть бути на заваді.

          Перед усіма цими перешкодами Катена закликає бути стійкими та наполегливими на шляху, на який нас покликав Бог.

          “Шлях може йти вгору і вниз зигзагом”, – каже він. “Ви повинні бути витривалими в молитві”.

          Невдачі і труднощі неминучі, і може легше залишатись наполегливим, якщо ми свідомо беремо на себе свою місію.

          “У кожного, хто є віруючим, буде час у житті, коли раптом все зміниться”, – каже Катена. – Використовуй духовну зброю і не впадай у відчай. Не здавайся, коли стає важко. Щоб знайти та бути вірним своєму покликанню, потрібні терпіння та час “.

          Формула тут проста: відкрий своє серце для Божого голосу, наближайся до Нього в молитві та таїнствах, а потім тримайся свого покликання, яке дає тобі спокій і мир. Однак для реалізації цього завдання потрібне все життя, і вибір, зробленого одного разу, слід повторювати багато-багато разів.

          Лікар Том Катена – американський лікар-місіонер, який виїхав зі США до Судану, де лікує людей. Лауреат гуманітарної премії “Аврора”.

          Адаптація Тетяни Трачук

           

          Читай також

        • Дівчина із Краматорська нестиме прапор на відкритті СДМ
        • Що маємо зробити, щоби вчинити діла Божі?
        • Пастка лукавого: чому ніколи не варто надіятися лише на себе?
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Учасник команди ДивенСвіт:)