Три кроки до сміливої молитви

Читай також

  • Отець-доктор Іван Гобела: «Великий піст ― час для нашого преображення і Канон Святителя Андрея Критського в цьому нам допоможе»
  • Три етапи, щоб увійти у Великий Піст
  • А ти сьогодні бачив Бога?
        • Три кроки до сміливої молитви

          Хтось говорив вам, що немає правильного чи неправильного способу молитися? Це правда. Та коли ми молимося, часом виникає помилкове відчуття засудження. Коли ми просимо Бога про благословення, ми часто буваємо боязкими. Ми просимо про обмежені благословення. І уявляємо собі тільки те, що може осягнути наш людський розум.

          Та коли ми змінюємо спосіб молитви, змінюються результати. Відкинувши гордість, ми повинні молитися сміливо, впевнено і з очікуванням.

          Я спробувала так. Нещодавно, під час молитви, я попросила Господа благоволити до мене в цей конкретний день. Не будучи впевненою в тому, що це буде за ласку, я не фокусувалася на конкретному благословенні. Замість цього я попросила з очікуванням в дусі і з передчуттям в серце.

          Пізніше в той же день ми з мамою зупинилися біля християнського книжкового магазину. Ми увійшли, і жінка за прилавком впізнала мене. Вона сказала ангельським голосом: «Група в моїй церкви займається вивченням Біблії за вашою книгою».

          За моєю книгою? Серед усіх цих популярних книг всесвітньо відомих авторів її церква обрала мою книгу? Я подумки застрибала від радості і подякувала Богові за це приємне підбадьорення.

          Можливо, ви не прагнете до того, щоб хтось читав ваші книги, та в будь-якому випадку потребуєте серйозних рішень. Незалежно від масштабів вашого прохання, ось три кроки до ефективнішої молитви.

          1. Позбудьтеся сумнівів

          Слів може бути мало, але віра повинна бути глибокою.

          Йоан і Петро показують нам простоту сильної молитви. Вони зіткнулися з чоловіком, який був інвалідом від народження і просив грошей.

              «Петро промовив: «Срібла й золота нема у мене; що ж маю, те тобі даю: В ім’я Ісуса Христа Назарянина, встань і ходи!»

          І схопивши його за правицю, підвів його, і тієї хвилі окріпли його ноги з суглобами.

          Встав той, зірвавшись, і почав ходити й увійшов з ними у храм, ходячи, підскакуючи і хвалячи Бога». (Діяння 3: 6-8)

          2. Ніколи не припиняйте проголошувати те, що зробить Бог

          Завзятість і наполегливість є засобом для отримання відповідей. Продовжуйте стукати з очікуванням, і двері відкриються.

          Причина, через яку ніколи не зупиняємося, полягає в тому, що Бог сказав: «Ви пристрасно жадаєте, а не маєте. Ви убиваєте, завидуєте, а не можете осягнути. Ви б’єтесь і воюєте. Ви не маєте, бо не просите» (Якова 4: 2).

          3. Чекайте кращого від Бога для вас

          Будьте готові до більшої відповіді. І заздалегідь дякуйте Богові за те, що приготував Бог, заздалегідь дякуйте Йому за дари, які Він приготував для вас в скарбниці Своєї любові. Він готовий і бажає доставити ці подарунки відповідно до Своїм розкладом.

          Ось Його обітниці:

              «Чи ж є між вами хтось такий, що, коли син попросить у нього хліба, дасть йому камінь? Або коли попросить рибу, дасть йому гадюку? Тож коли ви, злі бувши, вмієте давати дітям вашим добрі дари, оскільки більш Отець ваш, що на небі, дасть дари тим, які його просять.» (Матея 7: 9-11)

          Бог, який створив всесвіт і виткав нас в утробі нашої матері, знає, що нам потрібно. Він знає про те, чого нам не вистачає. Він спостерігає за нашими бажаннями і знає, чого ми хочемо в даний момент. Він знає, чого прагне ваше серце, коли ви читаєте ці рядки. І Він бачить сльози, які капають на вашу подушку.

          Ось чому Він повторює Свою обітницю: «Я, Господь, свого часу прискорю те» (Ісаї 60:22).

          І коли Він готує Свою відповідь, Він закликає вас взяти Його волю, коли ви принесете до Нього свої молитви, не сумніваючись в Його часи і терміни і з упевненістю в Його відповіді.

          Молитва:

          Отче, дякую Тобі за сміливість, яку Ти дав мені, щоб я міг стояти перед Тобою і висловлювати свої прохання. Я буду терпляче чекати і з надією вихваляти Тебе. Амінь.

          А що вам потрібно змінити в своїй молитві?

          Переклад Наталії ПАВЛИШИН

          Читай також

        • Отець-доктор Іван Гобела: «Великий піст ― час для нашого преображення і Канон Святителя Андрея Критського в цьому нам допоможе»
        • Три етапи, щоб увійти у Великий Піст
        • А ти сьогодні бачив Бога?
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 5 / 5. Vote count: 1

            No votes so far! Be the first to rate this post.