Радість – особливий дар кожному, хто вірить

Читай також

  • Божий дар, про який ми забуваємо найчастіше
  • Здається, я зустріла вчора святих…
  • Жити без Бога – найбільше нещастя
        • Радість – особливий дар кожному, хто вірить

          Християнська радість не пов’язана ні з чим світським, адже її джерело – Ісус Христос. По-справжньому віруючу людину не можна позбавити радості, тому що її не можна позбавити Бога. У світі ж все непросто: багата людина може бути нещасною, а бідна – сповнена радості. Людина, у якої в житті не було особливих труднощів, може бути постійно незадоволеною, а той, хто переніс нещастя – завжди радіти.


          Апостол Павло в посланні до филип’ян 4: 4 пише: «Радійте завжди в Господі; і знову кажу: радійте ». Двічі в одному реченні Павло повторює цей заклик. Причому на момент написання цього послання його руки і ноги скуті кайданами, над ним нависає передчуття страждань, а може і швидкої смерті.


          В’язень в римській в’язниці міркує про радість! Але Павло твердо знає: Господь завжди поруч з ним і ніколи його не залишить. Близькість Господа і усвідомлення того, що страждання – це частина шляху віруючого допомагає Павлу перемогти зневіру, розчарування, страх. Він повторює ці слова насамперед для самого себе і для нас – як урок твердої віри в Господа і Спасителя Ісуса. Нам важливо засвоїти цей урок радості як Божого дару. Дару, який нам самим необхідно застосовувати і розвивати.


          Є чудова дитяча книга «Поліанна» – історія життя сироти з важкою долею. Батько дівчинки, пастор, навчив Поліанну гри в радість. Зміст її полягав у тому, щоб знаходити привід для радості навіть у найскладніших життєвих обставинах. І люди помічали, що обличчя Поліанни завжди сяяло радістю, навіть коли були причини для плачу і образ. Дівчинка не просто раділа сама, а ще й підтримувала багатьох дорослих віруючих, які жили в зневірі, забуваючи про Божу любов і дар Божої радості.

          Бог поруч завжди. Він дає нам сили протистояти відчаю, образам, скорботам. І завжди радіти – це не пусті слова, але одна із вказівок нашого Господа.

          Адаптація Тетяни Трачук

           

          Читай також

        • Божий дар, про який ми забуваємо найчастіше
        • Здається, я зустріла вчора святих…
        • Жити без Бога – найбільше нещастя
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Учасник команди ДивенСвіт:)

              Коментарі

              • Ірина Кисилевич    27.01.2020 о 20:26

                Багаті також плачуть! Як би ви почувалися, коли би до вас постійно придиралися (скрупули), не хотіли з вами спілкуватися? Як би ви почувалися, коли би вас відкинули (не взяли на навчання, роботу, в поїздку, в стосунках з людьми) через зовнішність чи незначні проблеми зі здоров’ям? І багаті можуть мати свої хрести в житті!