Як дізнатись про Божу волю щодо свого життя?

Читай також

  • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
  • У пошуках крихти надії
  • «Пишучи вірш, молюся»: поезія семінариста про Україну, Бога та любов підкорила серця тисяч українців
        • Як дізнатись про Божу волю щодо свого життя?

          Божа воля значно цікавіша, ніж ми можемо собі уявити. Життя за Божею волею є ключем до життя з надлишком, яке Ісус прийшов нам дати.

          Коли ізраїльський народ був в полоні, Господь звернувся до євреїв і дав їм надію, що все має свою мету: “Бо я свідомий моїх щодо вас задумів, – слово Господнє, – задумів щастя, а не лиха, щоб забезпечити вам надійне майбуття”. (Єремія 29:11).

          У Нього був план, де і як повинні були жити люди. У Книзі Єремії 29-ій главі 6-му вірші Бог говорить: “Беріть жінок і родіть синів та дочок; та й синам вашим беріть жінок, а дочок ваших віддавайте заміж, щоб народжували синів та дочок, щоб ви намножились там, а не меншали.”

          У наступному вірші Він навіть передбачив все для країни, яка поневолила єврейський народ: “Дбайте про благо тієї землі, куди я вас виселив, і молітесь за неї Господеві, бо в її добробуті – і ваше щастя.”

          У Бога є план на те, де і як ми повинні жити. На наші сім’ї, дітей, і країну, в якій ми живемо.

          Як ми можемо дізнатися цей план?

          Наш Отець Небесний хоче, щоб ми знали Його волю. Ось як Він розкриває це нам:

          “Тож благаю вас, брати, на милість Божу, віддати тіла ваші як жертву живу, святу, приємну Богові: богослужбу від вас розумну. І не вподібнюйтеся до цього світу, але перемінюйтесь обновленням вашого розуму, щоб ви переконувалися, що то є воля Божа, що добре, що вгодне, що досконале”. (Римлянам 12:1-2).

          Є чотири кроки, які допомагають нам практично зрозуміти Божу волю щодо нашого життя.

          Зробіть Христа своїм Спасителем

          Слова Павла адресовані його «братам», тим, хто розділяє його віру в Ісуса. Насамперед воля Бога для нас полягає в тому, щоб прийняти Його рятівну благодать.

          Зробіть Бога центром свого життя

          Павло говорить нам «представляти свої тіла як живі жертви». Слово «тіло» означає все життя. Не тільки неділю, але і понеділок. Не тільки десяту частину наших грошей, але всі вони повинні бути підпорядковані Божій волі. Наша християнська етика повинна виявлятися не тільки в церкві, але на роботі і в школі. Це щоденне регулярне зобов’язання.

          Відмовтеся від впливу світу

          Не орієнтуйтесь на сучасну культуру та її цінності. Запитайте себе, що говорить світ про проблему, яка виникла у вас, і не приймайте цієї позиції, якщо вона суперечить біблійній істині.

          Шукайте мудрості Божої

          Щоби зрозуміти, чого хоче від нас та нашого життя Бог – слід прагнути відкрити Його невичерпну мудрість. А це можливе через спілкування з Богом – молитву, Біблію. Коли ми зважуємось відкинути нав’язані світом стандарти, щоби в смиренні почути голос Бога, то пізнаємо і Його волю щодо свого життя.

          Адаптація Тетяна Трачук

           

          Читай також

        • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
        • У пошуках крихти надії
        • «Пишучи вірш, молюся»: поезія семінариста про Україну, Бога та любов підкорила серця тисяч українців
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Учасник команди ДивенСвіт:)