Як почати жити повноцінним життям

Читай також

  • Наскільки ми послідовні у своїх думках, словах, учинках та як цього досягнути
  • Як пізнання себе допоможе сприймати ближніх
  • Владика Венедикт пояснив, як пов’язані гроші і життя
        • Як почати жити повноцінним життям

          Немає кращого або гіршого призначення. То що вас приваблює?

          «Невдоволення своїм життям і страх, що в майбутньому нічого не зміниться, можуть стати перепоною до слідування за вашими мріями. Не лякайтеся, Бог приготував для вас великі можливості. Нічого, що трапляється з вами, не є випадковим», ― пише Дженні Дрін Аллен, автор книги «Без паніки. Ви створені для чогось більшого».

          Тож якщо ви живете не так, як вам хочеться, сьогодні гарний час задати собі кілька важливих питань.

              Дорога в лісі розійшлася, і я … я пішов менш протоптаною. І це все змінило (Джон Елдредж, «Дике серце»)

          Яким є ваше покликання?

          Буває, що люди працюють, відповідно до свого захоплення. Та, як правило, ми заробляємо на оплаті рахунків, забезпечуємо сім’ї та задовольняємо наші потреби. Що робити, якщо цього недостатньо? Якщо відчуваєш у душі, що сумуєш про щось більше?

          «Не порівнюйте себе з іншими», ― попереджає автор. Коли ви це робите, ваша роль зменшується, і з часом вона може здатися незначною. Пам’ятайте, що немає кращого або гіршого покликання. То що вас приваблює?

              Не запитуйте себе, що потрібно світові. Запитайте, що вас оживляє, і робіть це, тому що світ потребує живих людей (Джон Елдредж, «Дике серце»)

          Що не дає вам спати?

          З чим ви не згодні? Які ситуації засмучують  вас? Що можете з цим зробити? Пам’ятаєте фільм «Передай це»? Тревор Маккінні має свою концепцію зміни світу, яка спрямована на примноження добра, каже: “Знайдіть трьох людей, яким ви можете допомогти зробити те, чого вони не можуть зробити самотужки. Натомість хай вони допоможуть трьом людям, які допоможуть ще трьом … ― тоді піраміда добра буде створена…».

          Важливо, що наш маленький герой не перебуває у сфері мрій чи далекосяжних планів, але він щодня реалізує свої ідеї. Спочатку серед людей, яких він знає, потім спостерігає за своїм оточенням і бачить більше потребуючих. Він ризикує, відкриває серце, збирає мужність і працює. Дивіться, що мова не йде про великі речі. Навіть найменші, а може бути, особливо вони, можуть змінити світ. “Справа в тому, що ми свідомо переживаємо хвилини і дні, адже саме вони складають наше життя”, – нагадує автор. Тож не будемо їх пропускати, але давайте їх обережно використовувати.

          Чим вас обдарував Бог?

          Що виділяє вас серед друзів та знайомих? З чим вони приходять до вас? Що вважаєте своїм найбільшим талантом чи подарунком? Мудрий, як сова, працьовитий, як мурашка, спритний як кіт, впертий, як … осел. Я ототожнюю себе з останнім у повному обсязі. Взагалі ця особливість вважається недоліком, але я бачу в цьому свою найбільшу перевагу. Якби не так, я б відступав щоразу, коли чую: ні. Я б не шукав планів В і С, а думав би, якщо не можу, то не можеш. Я не говорю тут про нахабство, а про те, щоб не здаватися після першої поразки.

          Де б ти не був, будь там із собою (Джим Еліот)

          Що за вами і що попереду вас?

          «Іноді приємно бачити, де ми були і куди йдемо ― просто для того, щоб отримати нову перспективу», ― каже Дженні Аллен. Можливо, почуття, яких було занадто багато у вашому житті, ―  страх, потреба в контролі, відсутність впевненості, сором, розчарування та виснаження.

          Вас запрошують дати більше з бадьорим ставленням. «Хто скупо сіє, скупо буде жати; хто ж щедро сіє, той щедро жатиме» (2 Корінтян 9, 6). Вас запрошують відчути виконання Божої мети, протистояти невідомому поряд із Тим, хто знає. Ви створені для великих мрій і для вічності. Бог може використовувати свої дари, щоб змінити життя інших людей. Чи погодитесь ви на це?

          Переклад Наталії ПАВЛИШИН

           

          Читай також

        • Наскільки ми послідовні у своїх думках, словах, учинках та як цього досягнути
        • Як пізнання себе допоможе сприймати ближніх
        • Владика Венедикт пояснив, як пов’язані гроші і життя
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Журналіст "ДивенСвіт"

              Коментарі

              • Роман К    17.02.2020 о 12:11

                Повноцінне життя в сучасному розумінні- це мати все, бажано одразу ж, і ВСЕ в житті спробувати (не тільки добре та позитивне). Чи є в такому “повноцінному житті” місце для Христа?
                Чи шукали в цьому житті здійснення великих мрій та досягнень космічної мети великі святі Божі угодники, затворники, отці-монахи, старці?
                Чи потрібне і обов’язкове для спасіння втілення своєї мрії такої як, наприклад, стрибок з парашутом чи пірнання на дно моря?