Навіщо нам подружні побачення?

Читай також

  • Я знаю, точно знаю про що мене спитають на Страшному Суді
  •  У Львові презентували книгу Глави УГКЦ «Бог не покинув Україну»
  • Бо коли любимо, живемо вже позачасово… Випереджаємо Вічність, актуалізовуючи її
        • Навіщо нам подружні побачення?

          Я знаю багато подруж, які практикують побачення у шлюбу, і знаю велику кількість пар, яким ніколи на це не вистачає часу … Висновок з моїх спостережень такий: тим, хто дбає про час разом, піклується про свої стосунки, набагато легше вийти з криз і набагато складніше потрапити в них. Все тут просто, але чи так легко зібратись на побачення?

          А навіщо?

          Пастка часто криється уже в думці, що ми і так проводимо багато часу разом – вдома, у вихідні дні … Навіщо організовувати додаткові заходи? Адже ми виходимо разом з усією родиною (включаючи дітей), активно проводимо час.

          Усі ці речі, спільне повсякденне життя, стосунки з дітьми, сімейні стосунки – все це дуже важливо, але не слід забувати про індивідуальні подружні стосунки.

          Що дають побачення?

          Дистанціюють

          У повсякденному житті, особливо з маленькими дітьми, розмови часто зводяться до організаційних та логістичних тем. Ми плануємо шопінг, ходимо до школи, дитячого садка, прибираємо будинок, готуємо їжу, опікуємось дітьми, проводимо час з ними…

          І реальність така, що ввечері ми знесилено падаємо в ліжко. Зрештою, втома, розчарування, взаємні очікування та сварки закрадаються до такого способу життя.

          У наш час, коли ми живемо у такому швидкому темпі, також виникають стреси, пов’язані з роботою, здоров’ям тощо, нам просто необхідно провести час з коханою людиною наодинці, поговорити про щось, окрім дому, посміятися, триматись за руки, обійматися, прогулятись разом!

          І раптом виявляється, що ми дивимось на світ інакше, маємо більше оптимізму, безтурботності, сили та дистанціювання до труднощів повсякденного життя!

          Покращують домашню атмосферу

          Коли у нас задоволена потреба в близькості, ми проводимо час з коханою людиною, дбаючи про свій зв’язок, автоматичне підвищення окситоцину викликає посмішку на обличчі, і ми стаємо добрішими до своїх близьких. Наші подружні стосунки, які ми доглядаємо, проводячи разом час, просто розквітають, а це – очевидна користь для всієї родини. Ми щасливі, тому виявляємо це один одному, а наші діти почуваються у безпеці та радості.

          Стосунки поглиблюються

          Я думаю, що з цього варто почати. Тому що це має вирішальне значення у розвитку шлюбу. Важко говорити про глибину стосунків, не знаючи, що зараз переживає інша людина, чим вона живе, що її тішить, а що засумує … В результаті різних переживань, появи дітей та багато інших причин – ми змінюємось. Хоча й не помічаємо цього у своєму подружжі, іноді це важко прийняти чи зрозуміти. Тому потрібен спільний простір для розмов, щоби можна було слідкувати за тим, що відбувається з коханою людиною.

          Звичайно, найкраще було б кудись вийти, але це не завжди можливо. Іноді все, що вам потрібно, – це смачна їжа, свічка та ви вдвох. Можна організувати це вдома, коли діти лягають спати.

          Зменшують ризик зради

          Звичайно, ми навіть не припускаємо, що коханий-кохана може зробити таке, у нас є власні цінності, це неможливо. Чи..?

          Я поділюся з вами однією з історій, яка стосується коханої людини. У мене є дозвіл від неї поділитися своїм досвідом. Однак, не надаючи жодних даних, давайте назвемо їх Анджеліка та Рафал для цілей статті. Вони разом вже багато років. З часом вони почали віддалятися один від одного, перестали дбати про стосунки, побачення … Були поїздки з друзями, час, проведений разом, і те, що вони були разом назавжди і завжди було більше ніж очевидно як для них, так для всього навколишнього середовища.

          Анджеліка все частіше їздила у відрядження зі своїм менеджером, спільні проекти, багато розмов, розуміння, він слухав її, а вона його. У нього була дружина і дитина, але він не лагодив з дружиною Анджеліка була чудовим слухачем. Проведений разом час на самоті, увага, велика кількість розмов стали небезпечними. Вони закохалися одне в одного.

          Анджеліка знала, що не може йти далі, відчула, що це суперечить їй, її цінностям … Їй важко було припинити ці стосунки, з’явилися відверті зізнання, емоційна близькість. Але раптом (слава Богу!) прийшло отверезіння, і Анджеліка зробила це. “Різкий поворот”: вона кинула роботу, змінила електронну адресу, заблокувала контакт, пояснивши Рафалу, що відбувається.

          Обоє – Анджеліка та її менеджер – потребували того, хто б їх зрозумів і вислухав, і хоча вони не планували шукати другого чоловіка чи дружину, та через те, що їхні подружні стосунки були занедбані, з’явилася приязнь до іншої людини, яка вислухала, приділяла увагу, розуміла…

          Звичайно, не лише на побаченнях ми повинні піклуватися про подружні стосунки. Однак мусимо обов’язково пам’ятати про них, щоби зберегти вогонь свого шлюбу і не дати йому згаснути. Подбаймо про спільний, подружній простір!

          Адаптація Тетяни Трачук

           

          Читай також

        • Я знаю, точно знаю про що мене спитають на Страшному Суді
        •  У Львові презентували книгу Глави УГКЦ «Бог не покинув Україну»
        • Бо коли любимо, живемо вже позачасово… Випереджаємо Вічність, актуалізовуючи її
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Учасник команди ДивенСвіт:)