Як зберегти мир серця у час неспокою: декілька порад

Читай також

  • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
  • У пошуках крихти надії
  • «Пишучи вірш, молюся»: поезія семінариста про Україну, Бога та любов підкорила серця тисяч українців
        • Як зберегти мир серця у час неспокою: декілька порад

          Світ пережив тисячі катаклізмів. Ми не знаємо, скільки і яких подій випаде на наш життєвий шлях, однак віримо в життя вічне, а отже розуміємо, що дочасне життя – дочасне.

          Не дозволяймо жодним зовнішнім обставинам розхитати тиху гавань своєї душі. З нами Бог – якщо пам’ятаємо про цю найважливішу обставину та умову – вистоїмо в будь-якій ситуації. 

          Якщо ж неспокій огортає – пригадаймо цих декілька простих істин.

          Навіть це промине

           Пам’ятаєте про легендарний перстень царя Соломона із надписом “Навіть це мине”? Усе проходить – час біжить і все змінюється. Теперішні проблеми втратять свою вагу через день-два-місяць. Подумаймо, чи варто втрачати душевну рівновагу, витрачати свій дорогоцінний час, який ніхто не поверне, на щось деструктивне? 

          Поглянь довкола 

          Будь-яке випробування – це чудова можливість, наприклад для того, щоби врешті відчинити вікна свого егоїзму і визирнути. Хто поруч мене? Що це за люди? Я люблю їх? Я служу їм своїми добрими вчинками? Я взагалі чую їх і помічаю. Особливо актуально в умовах карантинної ізоляції – ми настільки фізично близькі зі своїми рідними зараз, що врешті змушені звернути на них увагу, чого можливо уникали вже багато років. Можна змінити небо над головою, але насправді щось змінюється лише зі зміню постави нашого серця. Саме зараз – унікальний час для кожного з нас побути чесними з самими собою.

          Моя душа – моя фортеця

          Якщо наше серце наповнене пошуками єдності із Богом, якщо ми вміємо відчувати себе по-справжньому щасливими на молитві із Богом, то немає і не може бути жодних, навіть дуже серйозних перепон для того, щоби вберегти спокій своєї душі. Спілкування з Богом робить нас сильними духовно, а в порівнянні з цим земні труднощі втрачають свої колосальні масштаби.

          У будь-якій незрозумілій ситуації – працюй над собою

          Кожен з нас сам будує свій світ, вибирає кольори, якими сповнювати своє життя. Людина ніколи не може переставати зростати, бо це вже -деградація. Ненастанно вкладаймо у себе – у свою духовність, фізичну форму, інтелектуальний розвиток. Бо так ми і зміцнюємось і витриваліше зносимо будь-які випробування.

          Наповнюймо любов’ю

          Якщо ми робимо ту чи іншу справу лише з примусу – не варто! Наш побут, наші стосунки, наші обов’язки – все це результат того, що ми самі вкладаємо. Все, що робиш – роби з любові, і тоді буденні справи стають справжніми досягненнями,  а не обтяжливими тягарями.

          Все буде добре!

          Християнин – завжди радісний, бо знає, що Христос воскрес! Що Бог не залишає ніколи і що життєвий шлях є стежкою до вічного життя з Творцем. Все буде добре, якщо з нами Бог. 

          Автор: Тетяна Трачук

           

          Читай також

        • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
        • У пошуках крихти надії
        • «Пишучи вірш, молюся»: поезія семінариста про Україну, Бога та любов підкорила серця тисяч українців
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Учасник команди ДивенСвіт:)