Сповнені гумору чуда отця Піо

Читай також

  • Св. Отець Піо про те, як слухати свого ангела-охоронця
  • Св. Отець Піо – його життя, його чудеса та його спадок
  • ЧУДО: БОЖА ДІЯ ЧИ ВИПАДОК?
        • Сповнені гумору чуда отця Піо

          Добре відомо, що капуцин із Сан-Джованні Ротондо пережив важкі випробування, але отримав також багато ласк. І далеко не  всім знане дивовижне почуття гумору отця Піо, яке ілюструють наступні розповіді.

          Дивись, куди йдеш!

          Один чоловік поїхав до Сан-Джованні Ротондо, щоб зустріти отця Піо, але була така велика юрба людей, що зустрітись так і не вдалося. Однак коли він відходив з монастиря, то відчув чудовий запах, що йшов із стигм ченця, і відчув себе скріпленим.

          Через кілька місяців чоловік відчув той же неймовірний аромат, коли йшов горами. Він зупинився і на декілька хвилин неначе завмер, вдихаючи на повні груди. Коли ж отямився від хвилевого сну, побачив, що стоїть за крок до прірви і якби не той захоплюючий запах, який “зупинив” його, він продовжував би йти.

          Чоловік вирішив опісля пригоди поїхати до Сан-Джованні Ротондо, щоб подякувати Отцю Піо за те, що врятував його від трагедії. Коли він дістався до монастиря, отець Піо, який ніколи раніше не бачив цієї людини, сказав йому з посмішкою: “Сину мій! Дивись, куди йдеш!”

          Охоронець і злодії

          В одному з римських районів відбувалися масові крадіжки та розбої. З цієї причини один із мешканців боявся їхати до отця Піо. Незважаючи на це, він вирішив піти в дорогу, але раніше подумки домовився з отцем Піо: “Отче, я піду до тебе, а ти пильнуй мій дім …”.

          Коли він був у Сан-Джованні Ротондо, то сповідався отцю Піо. Наступного дня він підійшов до нього, щоб привітатися, але почув докір: “Зійшов з мене сьомий піт – так тримаю твої двері! “

          Римлянин негайно вирушив, не розуміючи, що отець Піо хотів сказати йому. Приїхавши, він одразу побачив, що злодії намагались вдертися до його дому. Їм вдалося розбити замок, але в будинку нічого не бракувало.

          Під матрацом

          Одна жінка страждала від жахливої ​​мігрені настільки, що вирішила покласти фотографію отця Піо під подушку, сподіваючись, що біль вщухне. Минуло кілька тижнів, та біль продовжував турбувати її. Нарешті з по-справжньому італійським темпераментом вона крикнула: “Отче Піо! Раз не хочеш допомогти мені звільнитися від болю, поставлю тебе під матрац як покарання!”

          Через кілька місяців жінка поїхала до Сан-Джованні Ротондо, щоб сповідатись перед отцем Піо. Як тільки вона стала на коліна перед сповідником, чернець глянув на неї і різко гримнув дверима сповідальні. Жінка була приголомшена, така бурхлива реакція повністю збила її з пантелику. Вона не могла сказати ні слова. Через деякий час двері знову відчинилися, і Отець сказав їй з усмішкою: “Тобі це не сподобалось, чи не так? Мені також не сподобалося, коли ти поклала мене під матрац! “


          Адаптація Тетяни Трачук

           

          Читай також

        • Св. Отець Піо про те, як слухати свого ангела-охоронця
        • Св. Отець Піо – його життя, його чудеса та його спадок
        • ЧУДО: БОЖА ДІЯ ЧИ ВИПАДОК?
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Учасник команди ДивенСвіт:)