5 кроків до справжньої радості

Читай також

  • Чи можна з позиції Церкви вважати тих, хто загинув за Україну, новомучениками?
  • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
  • У пошуках крихти надії
        • 5 кроків до справжньої радості

          Радість – один з життєво важливих «сигнальних індикаторів» на приладовій панелі християнського життя. Якщо ви знаходите задоволення у Христі, ви будете радіти у Христі. Але як тільки ви відводите свій погляд від Нього, ви втрачаєте радість. Радість – це барометр вашого духовного життя.

          1. Бути смиренним

          Гордим важко усвідомити сенс смиренності, але це та якість, яку виокремив Ісус. Він засудив тих, хто підносився. Бог велить в Старому Завіті: «Тобі сказано, о чоловіче, що є добре й чого Господь від тебе вимагає: лише чинити справедливість, любити милосердя й покірно ходити перед твоїм Богом.»(Міхей 6: 8)

          2. Довірити своє життя Богові

          Пошук Божої волі в прийнятті життєвих рішень дає щастя, тому що це допомагає нам жити за Його волею. Щоб жити праведно, слід докласти зусиль. Наша гріховна природа хоче на перше місце поставити власне «я», тому кожен день потрібно стежити за тим, щоб і духовно і в реальному житті Бог був в центрі нашої діяльності та прийнятті рішень (Лк. 9:23).

          «Насолода Богом – єдине щастя, в якому наші душі знаходять задоволення. Прийти в небеса і в повній мірі насолодитися присутністю Бога – в тисячі разів краще, ніж найприємніше земне переживання. Матері, батьки, дружини і чоловіки, діти чи друзі – лише тіні; насолода бути з Богом – сутність буття. Всі вони – промені, Бог же сонце правди. Всі вони – струмки, Бог – все джерело. Всі вони лише краплі, Він – простір безмежний» Джонатан Едвардс

          3. Радіти зі спасіння

          Нам, людям, складно побачити «загальний план». Ми, зазвичай, зосереджені на тому, що відбувається в даний момент, і забуваємо, що нам дано обітницю про допомогу на сьогодні і надію на вічність. Радість спасіння полягає в тому, щоб відновлюватися від джерела сили, яке ми маємо через віру в Христа. Пам’ятаймо, що будь-які розчарування або труднощі, які ми переживаємо зараз, не будуть тривати вічно. «Радій, юначе, у твоїй молодості, і нехай серце твоє зазнає щастя за днів твого юнацтва; іди куди тебе тягне твоє серце, за тим, що чарує твої очі, але знай, що за все це Бог на суд тебе поставить.» (Проповідник 11: 9).

          4. Бути задоволеним

          Деякі люди завжди чимось не задоволені, завжди хочуть більшого або кращого. Апостол Павло сказав: «Великий це зиск – побожність, вона бо дає вдовілля.» (1 Тимофія 6: 6). Навчитися розпізнавати дари, які у нас вже є – це ключ до щастя. Слід лише виділити трохи часу, щоб побачити все те, що маємо.

          5. Шукати миру

          Коли говоримо погано про інших, часто пожинаємо таке ж ставлення. Слова можуть поранити глибше, ніж фізичні удари. Ми відповімо перед Богом за кожне слово, яке ранить чи призводить до неприємностей. «Коли можливо, оскільки це від вас залежить, будьте з усіма людьми в мирі.» (Римлян 12:18).


          Адаптація Тетяни Трачук

           

          Читай також

        • Чи можна з позиції Церкви вважати тих, хто загинув за Україну, новомучениками?
        • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
        • У пошуках крихти надії
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Учасник команди ДивенСвіт:)