Рецепт нерозривного подружжя 30 + 30+ 3

Читай також

  • «Подружжя – це невпинна подорож двох»
  • 5 біблійних віршів, коли ви сердитеся на свого чоловіка чи дружину
  • «Спланований секс – це добре»
        • Рецепт нерозривного подружжя 30 + 30+ 3

          Скористайтеся цим простим рецептом єдності шлюбу: 30 секунд поцілунку + 30 хвилин розмови + 3 хвилини молитви, щодня.

          Ці три прості правила гарантують тривалість подружжя. З ними ніколи не скажеш, що вже пізно.

          30 секунд поцілунку

          Романтики, пробачте, але я мушу це сказати вголос: хімія у стосунках – це не метафора. Хімія – це просто хімія. Речовини, які ми називаємо гормонами, вливаються в нашу кров. Дві з них особливі – це гормони любові.

          Знайомтесь з окситоцином та вазопресином. Окситоцин у значно більшій концентрації секретується у жінок, наприклад, під час пологів, годування грудьми, обіймів, при ласках та поцілунках. Вазопресин – чоловічий гормон любові, який просто затоплює організм під час сексу.

          Саме ця хімічна суміш створює зв’язок між нами, створює відчуття близькості і дарує нам приємні відчуття,яких хочеться все більше і більше. Діє краще, ніж шоколад!

          Отже, якщо ми хочемо кохати одне одного аж до гробу, то … кохаймося. Не тільки тоді, коли нам добре разом і коли ми природно прагнемо одне одного, але і тоді, коли відчуваємо, що щось починає виходити з ладу.

          Каліфорнійські дослідники виявили, що поцілунок впродовж 30 секунд викликає секрецію окситоцину. Нехай фізична близькість не буде об’єктом винагороди чи покарання, але постійним елементом наших стосунків. 

          30 хвилин розмови

          Добре поговорити про все і ні про що. Погодьмося, що іноді це навіть потрібно, адже бути смертельно серйозним – загрозливо для життя. Але тут справи як із дієтою – щоби отримати очікувані результати, почуватись краще, – вона повинна бути збалансованою.

          У збалансованій розмові є час і на менш важливі теми, і на ті, що мають вирішальне значення для здорового функціонування відносин. Тридцять хвилин на день – оптимальний час. Конструктивна розмова – це не монолог, не проповідь, не медитація, не свідчення, не слово, не моралізаторство, не блабла, а діалог. А він має наступні засади:

          Спочатку ми слухаємо, потім говоримо. 

          Намагаємось зрозуміти один одного, а не судити.

          Говоримо від себе (речення починається з «Я»), ділимось своїми переживаннями та почуттями (варто мати шпаргалку зі списком почуттів під рукою), перш ніж обговорювати.

          Уникаємо узагальнень та перебільшень, як-от: ти завжди все…

          Не лягаємо спати без прощення та примирення.

          3 хвилини молитви

          Ви намагалися бігти велику відстань без підготовки чи сісти на шпагат не готуючись попередньо? Якщо ні, то і не намагайтеся. Подібно є і зі спільною молитвою. Ці три хвилини, що практикуються щодня протягом, як мінімум, місяця, – це як добра і необхідна розминка для духовного марафону.

          Не менш важливим є місце. Так само, як у нас є ліжко для сну, диван для перегляду фільмів, стіл для їжі та робочий стіл, у нас має бути куточок для молитви: свічка, ікона, Біблія, вервиця. Наполегливість приведе до бажання бути разом перед Господом. 

          Підсумовуючи: УСПІХУ!

          Адаптація Тетяни Трачук

           

          Читай також

        • «Подружжя – це невпинна подорож двох»
        • 5 біблійних віршів, коли ви сердитеся на свого чоловіка чи дружину
        • «Спланований секс – це добре»
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Учасник команди ДивенСвіт:)