Як позбутися страху перед тим, що принесе майбутнє?

Читай також

  • Довіра життєво необхідна та смертельно вразлива
  • 15 місць з Біблії, які допомагають зберігати спокій під час ракетних обстрілів
  • Шість віршів з Біблії, якщо ви не можете заснути
        • Як позбутися страху перед тим, що принесе майбутнє?

          Коли роздумуємо про своє майбутнє, можемо відчувати неприємний страх. Ми часто турбуємось про власне здоров’я, стосунки, роботу чи матеріальні блага. Для того, щоб позбутися страху, стараємось, наприклад, скрупульозно планувати всі справи, що заважає нам бути спонтанними та використовувати сьогодення. З іншого боку, страхи перед майбутнім можуть переповнювати нас, доводячи до відчаю. Щоби позбутися тривоги з приводу того, що відбудеться у нашому житті, потрібно знайти та зрозуміти джерело своїх страхів. 

          Насправді корисно прийняти той факт, що на багато подій у нашому житті ми не маємо впливу і не можемо бути застраховані від різних труднощів. Так, ми можемо вірити у свою всемогутність і намагатись контролювати те, що фактично є поза нашим впливом. Однак, зрештою, прийдеться визнати обмеженість свого впливу.

          Як ми думаємо?

          Наші страхи перед майбутнім нерозривно пов’язані з нашими переконаннями щодо нього. Можливо ви постійно створюєте у своєму розумі ворожі, неприємні сценарії майбутнього або вас часто супроводжує катастрофічне мислення? Такий негативний спосіб мислення виступає як пророцтво, що ще більше зміцнює нашу віру, що ми не можемо очікувати нічого доброго у своєму житті.

          Варто задуматись, а чого ми очікуємо від свого майбутнього? Ми можемо бути сповнені нереальних фантазій, ставлячи перед собою недосяжні цілі. Звичайно, не варто відмовлятися від своїх мрій, але вони не можуть стати єдиною життєвою метою, яка повинна здійснитися тут і зараз. Тому варто перевірити свою ідеальну версію майбутнього. Бо так можна відновити мотивацію для досягнення різних життєвих цілей, відчути себе задоволеним та звільнитись від тиску постійних намагань досягти недосяжне.

          Звідки береться страх перед майбутнім?

          Страх перед майбутнім часто асоціюється з відмовою прийняти швидкоплинність нашого життя. Кожен з нас боїться, що одного дня наше життя закінчиться, але все-таки страх, присутній в нас, не повинен паралізовувати і відштовхувати, але навпаки мотивувати використовувати теперішній момент життя. Можна помітити, що кожного дня з нами трапляється щось приємне.

          Майбутнє не таке далеке, як нам може здаватися. Насправді, те, що ти робиш сьогодні, – це певним чином те, що відбуватиметься наступними днями, а потім і роками. Тому не відкладаймо важливих справ “на завтра”. Крім того, запитаймо себе, чи не пізно вже для деяких речей у нашому житті? Не концентруймось на тому, чого більше не можемо зробити, але нехай наша увага буде звернена на безліч можливостей до дії.

          Адаптація Тетяни Трачук

           

          Читай також

        • Довіра життєво необхідна та смертельно вразлива
        • 15 місць з Біблії, які допомагають зберігати спокій під час ракетних обстрілів
        • Шість віршів з Біблії, якщо ви не можете заснути
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Учасник команди ДивенСвіт:)