5 біблійних фактів про ангелів

Читай також

  • Найбільша заповідь (Мт 22:35-46)
  • Ісус і знатний багач (Лк 18:18-27)
  • 15 місць з Біблії, які допомагають зберігати спокій під час ракетних обстрілів
        • 5 біблійних фактів про ангелів

          Ми знаємо, що ангели живуть на Небесах, а що ще про них говорить Біблія? Хто такі ангели? Яку роль вони відіграють в Божих планах? Ось 5 біблійних фактів про них.

          Ангели служать тим, хто спасеться

          Хіба ж не всі вони служебні духи, що їх посилають до послуг тим, які мають успадкувати спасіння? Євр. 1, 14

          Бог посилає Своїх ангелів для служіння тим, хто успадкує спасіння. Уявіть собі, що у заможної людини є слуги, яким він довіряє своїх дітей. 

          Так Бог велить Своїм ангелам служити і опікуватися своїми дітьми.

          Бо ангелам своїм він повелить про тебе, щоб берегли тебе на всіх твоїх дорогах. Пс. 91, 11

          Ангели служать посланцями і приносять відповіді на молитви

          Кілька разів в Біблії написано про те, що Бог посилає ангелів, щоб ті доставили відповіді на молитви Його людям. У Книзі Даниїла написано:

          І він мовив до мене: «Даниїле, улюблений мужу! Вважай на слова, що я тобі скажу, й стань просто на твої ноги, бо я тепер посланий до тебе.» Як він сказав до мене ті слова, встав я, здригаючись. Тоді він сказав до мене: «Не бійся, Даниїле! Вже з першого дня, як ти прихилив твоє серце, щоб зрозуміти, і щоб умертвляти себе перед твоїм Богом, почуто твої слова, і я прийшов задля твоїх слів, Та князь перського царства чинив мені опір двадцять один день, аж ось Михаїл, один із перших князів, став мені у пригоді, і я зоставив його при перському цареві. Я прийшов сповістити тебе, що станеться з твоїм народом наприкінці днів, бо це видіння для тих днів.» Дан. 10, 11-14

          Це приклад Божих ангелів в дії. Тут написано, що ангел був посланий, щоб донести відповідь на молитву Даниїла, але ворог зупинив ангела. Тоді Бог послав архангела Михайла, щоб той виконав доручення.

          Ангели приносять благословення і достаток людям

          Ангели не тільки захищають нас. Бог також наказує їм подбати про наш достаток. Ось приклад Іллі після того, як він втік від Єзавелі:

          “сам же пішов у пустиню, день ходи; прийшов та й сів під ялівцем і почав просити собі смерти, кажучи: «Буде з мене! Тепер, Господи, візьми мою душу, бо я не ліпший від моїх батьків.» Ліг він та й заснув під ялівцем. Аж ось торкнув його ангел і сказав йому: «Вставай, їж!» Дивиться він, аж у головах у нього печений на камені корж і жбан з водою. З’їв він, напився та й ліг знов спати. Та ангел Господній прийшов удруге, торкнув його й сказав: «Уставай та їж, бо далека тобі дорога.» 1Цар. 19, 4-7

          Бог через ангела приніс Іллі справжню, фізичну їжу. Він і сьогодні може робити так.

          Ангели радіють порятунку грішника

          Ангели радіють щоразу, коли грішник кається зі своїх гріхів і звертається до Ісуса за порятунком. Сам Ісус сказав:

          Отак, кажу вам, буває між ангелами Божими радість над одним грішником, що кається Лк., 15, 10

          Ангелам не можна поклонятися

          Незалежно від того, наскільки «святі» і чудесні ангели, жодна людина не повинна поклонятися їм. Божі ангели ніколи не приймуть поклоніння ні від кого. Вони самі завжди вкажуть на Ісуса Христа і будуть поклонятися тільки Богові.

          Ось що ангел сказав Йоану, коли той хотів поклонитися йому:

          Я впав до стіп його, щоб поклонитися йому. Але говорить мені: «Гляди, не роби цього: я співслуга твій і братів твоїх, що мають свідчення Ісуса; Богу поклонися. Бо свідчення Ісуса є дух пророцтва.» Одкр. 19, 10

          Ангели бувають різні, і не всі вони від Бога

          Не всі ангели – Божі. Біблія говорить, що сатана зміг обдурити багатьох з них, і вони були вигнані з Небес. Якщо ангел приймає поклоніння, вказує на іншого рятівника, крім Ісуса Христа, заперечує втілення Христа або звеличує себе вище Господа, це явна ознака, що цей ангел – НЕ Божий (Лк.4, 5-8; Гал.1, 8; Ін. 4, 1-3; Іс.14, 12-15).

          Сатана завжди буде намагатися маскуватися як ангел світла (2 Кор.11: 14), щоб відвернути християн від Бога. Він обманом спонукає людей заперечувати втілення Христа (1Ін.4, 1-3). Будьте уважні, щоб не дати себе здурити (2 Кор.6, 15).

          Адаптація Тетяни Трачук

           

          Читай також

        • Найбільша заповідь (Мт 22:35-46)
        • Ісус і знатний багач (Лк 18:18-27)
        • 15 місць з Біблії, які допомагають зберігати спокій під час ракетних обстрілів
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Учасник команди ДивенСвіт:)