Впустіть у своє життя чудесну силу прощення

Читай також

  • Знову з’явилася можливість пройти курс «Документи Католицької Церкви про шлюб та сім’ю»
  • «Пишучи вірш, молюся»: поезія семінариста про Україну, Бога та любов підкорила серця тисяч українців
  • Я знаю, точно знаю про що мене спитають на Страшному Суді
        • Впустіть у своє життя чудесну силу прощення

          Мабуть, усім нам знайомо, як це – отримати ножа у спину. Гіркий досвід розчарування, образи, зради, на жаль, не оминає нікого. Це болюче переживання іноді настільки сильне, що позбавляє нас надовго звичного відчуття життєвої радості .

          Якщо саме зараз ви ображаєтесь на когось, перечитайте поради нижче.

          Не згущуйте фарб.

          Нам властиво трагедізувати травматичний досвід, ми прокручуємо в думках одне і те ж, від чого образа лише масштабується. Мимоволі ми стаємо творцями фільму “злочину і кари”, уявляючи собі, якою може бути помста нашому кривднику. Припиняймо це негайно! Постійне зациклення на образі приводить лише до хвороби.

          Відмовтесь від ідеї помсти

          Вже хоча б тому, що Бог вчить нас прощати, оскільки прощає кожному з нас незрівнянно більше. Навіть якщо людина дуже нас зранила, маємо знайти сил пробачити їй. Бо дуже імовірно, що й самі ми не меншого болю завдавали комусь іншому. Жага помсти насправді є прихованою небезпекою для нас самих.

          Не сійте злоби

          Якщо вам потрібна порада близької людини – ви можете поділитися своїм гірким досвідом розчарування, але це не означає, що ви маєте повне право позбавляти людину, яка зранила вас, доброї репутації. Навряд чи варто говорити про це з тими, хто і так вже має зуб на вашого кривдника. Якщо ви у пошуках доброї ради, то звертайтесь до зрілих і розважливих порадників.

          Моліться за того, хто зробив вам боляче

          До цього нас закликав сам Ісус (Мт. 5, 44). І це складно, зважаючи на реалії нашого часу, коли мій комфорт – передусім. Молитва за того, хто нас образив, – наче лікувальний бальзам. Вона здатна перемінити нас зсередини і зцілити рани.

          Примиріться

          Знову ж таки таку поведінку заповідає нам Спаситель – єдність і мир мають бути нашими провідниками як християн. Ісус закликав примиритися спочатку зі своїм ближнім (Мт. 5, 24) і пробачати, якщо згрішили проти нас (Мт. 18, 15).

          І так – іноді примиритись по-справжньому буває надто нелегко. Значно легше приховати наточену сокиру за гарною ввічливою усмішкою. Але мусимо пам’ятати, що прощення і примирення роблять вільними нас самих насамперед.

          Просіть у Бога про всепереможну силу прощення і любові

          “Божа любов сильніша за мою ненависть” – слова жінки, яка зустріла охоронця концентраційного табору опісля закінчення усіх тих жахіть. Він простягнув до неї свою руку і сказав, що став християнином, а тому просить пробачити. Вона відвернулась і навіть не могла дивитись в його сторону. Однак потім згадала уривок послання до Римлян 5, 5: “любов Бога влита в серця наші Святим Духом, що нам даний” і подумала: Божа любов дає нам силу пробачити. А потім подала руку свєму братові.

          Прощення робить нас вільними.

          Ісус не обіцяв життя без образ. Іноді нам робитимуть боляче. Але Він вказав нам шлях, завдяки якому образи не принесуть руйнування в наші життя. Почніть новий день, прийнявши усвідомлене рішення впустити в своє життя чудесну силу прощення.

          Підготувала Тетяна Трачук

           

          Читай також

        • Знову з’явилася можливість пройти курс «Документи Католицької Церкви про шлюб та сім’ю»
        • «Пишучи вірш, молюся»: поезія семінариста про Україну, Бога та любов підкорила серця тисяч українців
        • Я знаю, точно знаю про що мене спитають на Страшному Суді
          • Оціни

            [ratemypost]

               

              Про автора

              Учасник команди ДивенСвіт:)