7-ма поїздка Cтудентського театру «САД» на схід України

Читай також

  • Запрошуємо молодь до участі в 10-му ювілейному майстер-класі Школи англомовних християнських аніматорів
  • Отець-доктор Мартин Хомів: Я пам’ятаю слова, які я чув з уст Патріарха: «Вчися! Люби Бога і Україну».
  • Патріарша комісія у справах молоді УГКЦ представила свої найбільші проєкти на Форумі кар’єри в УКУ
        • 7-ма поїздка Cтудентського театру «САД» на схід України

          Традиційно, ось уже сьомий рік поспіль Студентський театр “САД” відвідав схід України. Саме на Святвечір та Різдво і впродовж наступних днів студенти звіщали прихід Бога до людини. «Слава во вишніх Богу і мир всім на землі!» – дзвінко лунало і для мешканців Донбасу, і для військовослужбовців, і для лікарів.

          З 4 по 9 січня 2021 року студенти разом з капеланом отцем Мар’ян Мисяковський відвідали чимало місць. Цьогоріч формат поїздки був зовсім іншим, ніж до того, адже пандемія та карантин вимагали безпеки та мобільності. Тому їхали лише 12 учасників трьома автомобілями. Загалом наїздили 3000 км Україною та відвідали 9 міст, з яких новими для театру були Лубни, Полтава та Новодонецьк.

          Відвідали вже традиційні та рідні місця: парафію УГКЦ в Костянтинівці, дім отця Віталія Кестера та жителів Костянтинівки, військові частини у Дружківці та Покровську, а також військові госпіталі в м. Часів Яр та в м. Покровськ, парафію УГКЦ в Мирнограді і отця Івана Василенка, жителів Мирнограда. У Новодонецьку театр познайомився з парафією отця Стефана Попадюка (УГКЦ) і в Лубнах тепер також є знайома парафія з парохом о. Василем Улішаком, завдяки якому, а також військовому капелану о. Максиму Кролевському, на Полтавщині ще встигли побувати у двох військових частинах. А завершили мандрівку у Київській Салезіянській Ораторії св. Івана Боско в о. Максима Рябухи.

          В підсумку колядою охопили 2 військові госпіталі, 4 військові частини, 5 парафій УГКЦ, а також вечір колядування в Мирнограді та кілька домашніх вертепів!

          Особливістю цьогорічного вертепу була відсутність відвертого зла: ірода, воїна, смерті, лихого, а наявність хитрої сварливої господині дому, де не знайшлося місця для Бога. В цьому і полягає основна суть вертепу: показати той заїзд, в якому мав би народитись Ісус. Співали старовинні колоритні колядки у супроводі гітари, баяна та дзвіночків.

          Окрім коляди та вертепу театр «САД» взяв у поїздку невеличні подарунки річної роботи: ангеликів, пряники, цукерки та печиво, якими з радістю ділилися в кожному місці відвідин. Театр також отримав подарунки: ікону від парафії отця Івана Василенка у Мирнограді та солодкі нагороди. А ще солодощі чи не в кожному місці, де колядували.

          У військовій частині м. Дружківка «САД» отримав грамоту: «За вагомий внесок у розвиток Збройних Сил України, культурне виховання особового складу, морально-психологічне забезпечення військовослужбовців, які виконують бойові завдання в зоні проведення операції об‘єднаних сил на території Донецької та Луганської областей та з нагоди святкування Різдва Христового». Також у Дружківці учасники вертепу приготували кутю та повечеряли нею разом з військовослужбовцями.

          Великим подарунком для театру були смачні сніданки, обіди, вечері та нічліг. Тому дякуємо друзям «САДу» та студентського капеланства за прихисток: отцю Віталію Кестеру, отцю Стефану Попадюку, п. Оксані Басковій, о. Івану Василенкові, п. Сергію та п. Нілі Пастухам і їхньому «Гостинному двору», Костянтинівській загальноосвітній школі-інтернат І-ІІ ступенів №1, Київській Салезіянській Ораторії св. Івана Боско та о. Максиму Рябусі, о. Максиму Кролевському з Полтави, п. Олегу та п. Людмилі Прокопенкам, і нашим капеланським дітям – Богданні та Роману Гридковцям (Київ)!

          Поїздка відбулася за рахунок коштів, зібраних на різдвяних ярмарках, та завдяки окремим жертводавцям.

          Христос рождається!
          Славімо Його!

          Джерело: Капеланство

          Читай також

        • Запрошуємо молодь до участі в 10-му ювілейному майстер-класі Школи англомовних християнських аніматорів
        • Отець-доктор Мартин Хомів: Я пам’ятаю слова, які я чув з уст Патріарха: «Вчися! Люби Бога і Україну».
        • Патріарша комісія у справах молоді УГКЦ представила свої найбільші проєкти на Форумі кар’єри в УКУ
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.