Активи та багатство від Ісуса, які ніколи не обезціняться

Читай також

  • Чи можна з позиції Церкви вважати тих, хто загинув за Україну, новомучениками?
  • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
  • У пошуках крихти надії
        • Активи та багатство від Ісуса, які ніколи не обезціняться

          Сьогоднішнє недільне Євангеліє розповідає про одну зустріч, яка могла змінити чиєсь життя і може змінити наше.

          Чоловік, зустрівши Ісуса, задає важливе запитання з метою отримати компромат, а не відповідь: “…Що мені робити, щоб успадкувати життя вічне?” Ісус дає той minimum minimorum, через який навіть атеїст може успадкувати вічне життя. Адже чимало людей інших релігій і навіть безбожники дотримуються тиз заповідей, які згадує Христос: “Не чужолож, не вбивай, не кради, не свідкуй ложно, шануй батька і матір.” 

          “Все це я зберіг змалку” ― хіба не прекрасна відповідь? Але йому, як і багатьом забезпеченим людям, завжди  бракувало чогось більшого. Хтось із багатих це “більше” розуміє кількісно, звідси і прагнення мати більше. А хтось якісно, тому і примножує добрі справи і чесноти завдяки тому, що має. “Мати чи бути”, чесна відповідь на це запитання є тестом на знання  сенсу нашого життя.

          Багатому, за словами Ісуса, бракувало одного ― свободи. Багато заможних людей є глибоко нещасними через особливе поневолення. Людина хоче мати багатство, щоб робити, що хоче. Натомість отримує протилежний результат. “Як правило, що більше грошей ви заробляєте, то більше витрачаєте. Ось чому багато грошей не зробить вас багатим ― активи роблять вас багатим” ― сказав Роберт Кійосакі, американський підприємець, інвестор.

          Ісус Христос в певному сенсі пропонує навпаки: витратити багатство і отримати активи, які ніколи не обезціняться. Ця порада не для всіх, а конкретно для цього чоловіка. Тільки Бог знає те, що конкретно нам бракує для внутрішньої гармонії. Чоловік обрав шлях, яким йшов до того. Тому до нас навіть не дійшло відомостей, як його звали. Хочеться вірити, що для Бога немає нічого неможливого…

          Отець Олег КОБЕЛЬ

          Читай також

        • Чи можна з позиції Церкви вважати тих, хто загинув за Україну, новомучениками?
        • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
        • У пошуках крихти надії
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.