Три причини, чому треба боротися за свій шлюб

Читай також

  • Чи можуть меми, снепи та емодзі бути шостою мовою любові?
  • «Подружжя – це невпинна подорож двох»
  • 5 біблійних віршів, коли ви сердитеся на свого чоловіка чи дружину
        • Три причини, чому треба боротися за свій шлюб

          Шлюб – це шлях довжиною в життя. Це те, що будують і створюють обидвоє, долаючи труднощі. Не завжди очікування збігаються з реальністю і у декого опускаються руки. Американська письменниця поділилася своєю історією і причинами, чому за шлюб все ж таки варто боротися.


          “Я буду першою, хто скаже, що ніколи не думала, що буду так сильно боротися за свій шлюб. У дні заручин мені марились «зіркові» мрії про те, як ми з моїм майбутнім чоловіком будемо разом в повному єднанні все наше життя. Насправді це були великі надії. Я дійшла висновку, що шлюб – це одночасно і благословення, і битва, дар і самовіддача, і все це може принести Божу славу. У шлюбі двоє стають одним і з’єднуються з Христом. Так задумав наш добрий Бог.

          Але знаємо, що живемо ми в занепалому світі, в якому відносини покриті «шрамами», а рани заживають дуже довго. Шлюби можуть розпастися після тривалого розчарування. Я точно знаю, що моє життя йшло крок за кроком до розлучення протягом десяти років. Якби не Бог ми, можливо, не були б разом сьогодні.

          І ось 3 причини, через які за ваш шлюб треба боротися:


          Шлюб допомагає нам стати подібними до Ісуса. Повірте, мені це нелегко говорити. Безумовно любити когось, що б він не робив, – це важка робота. Наша культура любить просувати те, що я називаю «доктриною щастя» в шлюбі. Якщо ви незадоволені або почуття зникнуть, ви можете, нібито, вийти з відносин. Але Бог ніколи не відвертається від Своїх дітей, і ми покликані наслідувати Його приклад у непохитній відданості.

          Біблія ясно дає зрозуміти, що шлюб, як і будь-які справжні стосунки, – це не прогулянка по парку. Для того, щоб шлюб був міцний, потрібні зусилля і вкладення. Такі слова, як жертва, служіння і прощення найчастіше використовуються в повсякденному подружньому житті. Важливо пам’ятати, що головна мета шлюбу – не дати нам відчути себе краще, а зробити нас ще більше подібними до Ісуса.

          Ісус ніколи не розлюбить нас. Він постійно дає Свою благодать, навіть якщо ми відвертаємося. Це вибір любити свого чоловіка незалежно від наявності романтичних почуттів. Я можу особисто засвідчити це. Він пом’якшив наші серця, допоміг мені побачити чоловіка по-новому і повернув до життя наші «мертві» відносини. Для Нього немає такого, чого б він не зміг воскресити. Завжди є надія, любий друже, навіть коли твоє серце поранене і розбите.

          Міцний шлюб перемагає ворога. Він працює над розривом шлюбів, і причина цього проста. Шлюби, побудовані на правильних основах, суперечать його планам. Біблія говорить в Євангелії від Матея 18:20: «бо де двоє або троє зібрані в моє ім’я, там я серед них.». У шлюбі дві людини завжди об’єднуються в ім’я Ісуса, що означає, що Сам Христос перебуває серед них – куди б вони не пішли, що б вони не робили. Чи можете ви уявити собі шнур, зав’язаний дуже туго. Щоб розірвати його на частини потрібно багато сили, і саме це намагається зробити сатана.

          Він знає, що набагато легше обдурити того, хто відчуває себе ізольованим, особливо в подружніх стосунках. Де ворог може розділити, там він може і зруйнувати. Він використовує ту ж тактику, що і раніше: звинувачення, гіркота, страх і сором. Сатана хоче, щоб ми воювали один проти одного, але Бог хоче, щоб ми билися один за одного – а потім пліч-о-пліч за Його Царство. Міцний шлюб підриває плани ворога. Шлюби, засновані у Христі, – це авторитетна сила, з якою потрібно рахуватися. Ніякі інші відносини так сильно не дратують ворога.

          Щастя в шлюбі – це нагорода, за яку варто боротися. Я ніколи не брала участь у війні фізично, але знаю, що між солдатами, що воюють разом, створюється особливий зв’язок. Коли ви проходите через окопи зі своїм чоловіком і виходите на іншу сторону, виникає відчуття близькості, яке надійно зміцнює вас в єдине ціле. Ви пройшли через вогонь і тепер можете дати надію іншим, що знаходяться в самому центрі вогню. Шлюб також представляє ясну картину любові Агапе для наших дітей в порівнянні з мирської версією похоті і любові.

          Шлюб часто використовується в Біблії як ілюстрація взаємин Христа з Церквою. Це також найбільш затребувані відносини – ті, про які люди моляться і на які сподіваються з дитинства. Люди хочуть цієї форми близькості, зобов’язання і партнерства. Порівнюючи наші відносини з Христом через призму шлюбу, Бог говорить, що відносини з Ним – найближчі стосунки, які ми пізнаємо. Він той, хто завжди залишиться вірним. Ніхто не вміє любити досконало, але наш Бог може.

          Шлюб завжди буде благословенням і битвою. Але щастя в шлюбі варте нашої боротьби.

          Адаптація Тетяни Трачук

           

          Читай також

        • Чи можуть меми, снепи та емодзі бути шостою мовою любові?
        • «Подружжя – це невпинна подорож двох»
        • 5 біблійних віршів, коли ви сердитеся на свого чоловіка чи дружину
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Учасник команди ДивенСвіт:)