Або живемо згідно Божого задуму, або ж – подвійними стандартами, які нас спустошують

Читай також

  • ДіяТи. Самооцінка українців і те, як це впливає на нас як націю. Марія Тракало
  • ДіяТи. Як відбудувати особисту цінність: як гідність жінки впливає на сімʼю. Наталія Заставецька
  • За_Пости. 4/7 Манна
        • Або живемо згідно Божого задуму, або ж – подвійними стандартами, які нас спустошують

          У сьогоднішній молитві Ісуса, про яку розповідає Євангельский уривок (Ів 17,1-13) – Ісус благає Отця, за єдність тих, кого лишає на Землі.

          ✔️ВСЕЄДНІСТЬ ІЗ БОГОМ

          Або ми живемо з‘єднані з Ним, або ж ми розділені в собі. Або живемо Ним, або живемо своїми ілюзіями, фантазіями, «баченнями»… Або живемо згідно Божого Задуму, (якщо хочете – то Природнього Закону), або ж живемо подвійними стандартами, які насправді роблять нас фальшивими і спустошують…

          👉Бо жити «духовною шизофренією» і роздвоєністю особистості – дорога в нікуди.⠀

          ✔️ВСЕЄДНІСТЬ У ПОДРУЖЖІ⠀

          Подружжя – є одним із найдосконаліших форм реставрації тієї всеєдності, яку знаходимо у самому Бозі. Те, що єднає подружжя в єдине, ціле і нерозривне, у всеєдине – є любов. Любов, яка бере свій початок у Любові Божій, саме тому здатна перемінити людську розділеність і відновити єдність.

          Але що робимо дуже часто ми?

          Я не говорю навіть про крайні випадки, коли ми (люди) вирішуємо, що маємо «право» єдність, благословенну Богом і освячену Таїнством Вінчання – розєднати, через наші «мухи» чи «таракани»…⠀

          👉Кожна сварка, кожне непорозуміння, кожна зневага у сім‘ї – вже є тріщиною, яка несе загрозу краху всього…

          ✔️ЄДНІСТЬ ЦЕРКВИ⠀

          У своїй молитві Ісус молиться за своїх, за Церкву. За єдність.

          Часто ми християни, які щонеділі ходимо до церкви, чи до костелу, чи навіть в дім молитви, чи просто «свічечку поставити», даємо дуже серйозне згіршення тим, хто Бога у своєму житті ще не знайшов.

          Своєю розділеністю творимо перепони у пошуках Бога! – Церквою, яка є розділеною в собі… Християнством поділеним…

          👉Ті, які шукають справжнього Бога – цього не розуміють! Не хочуть розуміти! І мають на це право! І це серйозний аргумент для “активізації” екуменічного діалогу, про який багато говоримо, пишемо, але, на жаль, не завжди маємо відвагу жити.

          ⠀____

          Сьогоднішнє Євангеліє – про соціальну приязнь… Про братерство… Про єдність у різноманітності!

          Нинішнє Євангеліє застерігає нас від того, щоб не стати безхатьком!

          Бо безхатоько це не про будівлі, а про відсутність стосунків… через брак єдності і розуміння.

          Отець Роман ДЕМУШ

          Читай також

        • ДіяТи. Самооцінка українців і те, як це впливає на нас як націю. Марія Тракало
        • ДіяТи. Як відбудувати особисту цінність: як гідність жінки впливає на сімʼю. Наталія Заставецька
        • За_Пости. 4/7 Манна
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.