5 незамінних звичок для християнина

Читай також

  • Отець-доктор Іван Гобела: «Великий піст ― час для нашого преображення і Канон Святителя Андрея Критського в цьому нам допоможе»
  • Три етапи, щоб увійти у Великий Піст
  • А ти сьогодні бачив Бога?
        • 5 незамінних звичок для християнина

           Як християни, ми здебільшого знаємо, що для нас корисне, а від чого краще відмовитись. Однак знання і намір – це ще не дія, і ми нерідко залишаємось на одному місці в надії “розпочати завтра”.

          Пропонуємо перелік звичок, до яких слід привчити себе кожному християнину, щоби успішно зреалізувати Божий план.

          Читати Біблію

          Незважаючи на широкий вибір богословської літератури, проповідей, аудіо чи відеоматеріалів, Святе Письмо – ключова книга, в якій Господь промовляє до своїх дітей. Багато християн бояться читати Біблію через страх не зрозуміти. Треба починати з простіших для розуміння книг і використовувати допоміжно коментарі до Святого Письма. Також цікаво читати Біблію послуговуючись складеними планами читання. Для християн читання Святого Письма і розважання над ним має бути щоденною справою.

          Молитися

          Молитва оживлює нашу віру, вона є джерелом духовного життя. Саме молитва перетворює релігію на живу зустріч із Творцем. Впродовж свого життя Ісус молився, Він навчав молитися своїх учнів, щоби потім вони так єдналися з Господом. Щоденна молитва, коротка чи тривала, насправді є для нас ковтком повітря. Бог присутній поруч, коли ми молимося.

          Спілкуватися

          Ми не можемо спастися наодинці. Церковна спільнота, різноманітні організації є для християн місцем духовного зростання. Обмін досвідом, пошук відповідей на запитання, поради – важко переоцінити роль спілкування. Що більше ми відкриваємось на комунікацію, то більше Бог говорить нам через тих, хто поруч.

          Віддавати

          Так, це дивно звучить у теперішньому суспільства. Але християнин знає, наскільки важливо віддавати. Бо так ми насправді виконуємо Божу волю і зростаємо, стаємо багатші, а не навпаки. І не йдеться лише про матеріальні речі, іноді значно важливіше віддати свій час, приділити увагу чи порадити.

          Проповідувати

          Ми звикли думати, що євангелізувати можуть і мусять спеціальні люди – здебільшого богопосвячені особи. Однак це зовсім не так. Кожен християнин, який пізнав Добру Новину, має свідчити про неї. Так, кожен по-своєму і на своєму місці, залежно від обдарувань і талантів. Можливо саме наше слово чи вчинок на славу Божу одного разу змінить життя людини, яка ще не пізнала Бога?

          Нехай ці звички стануть для нас чудовою можливістю духовного зростання!

          Джерело

          Читай також

        • Отець-доктор Іван Гобела: «Великий піст ― час для нашого преображення і Канон Святителя Андрея Критського в цьому нам допоможе»
        • Три етапи, щоб увійти у Великий Піст
        • А ти сьогодні бачив Бога?
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.