Блаженніший Святослав до учасників ІІІ Всеукраїнського форуму молодіжних душпастирів УГКЦ та РКЦ: «Нехай діло душпастирства молоді буде успішним, а юнаки та дівчата відчують, що Христова Церква їх любить»

Читай також

  • Українська молодь URBI ET ORBI голосить правду про страждання нашого народу
  • Відбулися IV дні формування для молоді
  • Чи можна з позиції Церкви вважати тих, хто загинув за Україну, новомучениками?
        • Блаженніший Святослав до учасників ІІІ Всеукраїнського форуму молодіжних душпастирів УГКЦ та РКЦ: «Нехай діло душпастирства молоді буде успішним, а юнаки та дівчата відчують, що Христова Церква їх любить»

          Архиєрейською Божественною Літургією завершився ІІІ Всеукраїнський форум молодіжних душпастирів УГКЦ та РКЦ, який впродовж трьох днів відбувався в Києві. На Літургії з Главою нашої Церкви співслужили священники, які опікуються молодіжними спільнотами УГКЦ та РКЦ.

          ― Мені надзвичайно приємно молитися разом зі священниками латинського обряду та нашими молодіжними душпастирями. Вітаю в нашому соборі всіх тих, хто займається проголошенням Христового Євангелія сучасній молодій людині в Україні. Ми сьогодні особливо дякуємо за вашу невтомну правцю. Так важливо є комусь стати поруч молодої людини, помогти їй відкрити у собі ті таланти і той потенціал, який заклав у цього юнака чи дівчину наш Господь. Як важливо допомогти кожному з нас відкрити Божий задум. Цю таємницю моєї особи, яка розкривається у Божому слові у святій Євангелії, ― зазначив у своєму зверненні Блаженніший Святослав.

          Також Глава УГКЦ наголосив на важливості мати час для інших.

          ― Дякую молодіжним душпастирям і лідерам, які мають час, щоб бути поруч із молоддю, допомогти їй пізнати себе, розвинути таланти, які Господь щедро сіє в серцях. Завдання душпастирства молоді ― допомогти молодій людині увійти у радість Господа, стати причасниками Божественної радості, яка випливає з того, що ми щоразу глибше усвідомлюємо, що Бог про нас дбає. Він нам щось дарує і кличе до щораз більшого. Саме в Ньому ми можемо здобути все.

          Насамкінець побажав:

          ― Нехай діло душпастирства молоді буде успішним, нехай юнаки і дівчата відчують, що Христова Церква їх любить, про них піклується і завжди є поруч. Для того щоб одного дня усі ми почули від Господа Бога слова, скеровані до кожного з нас особисто: «Гаразд, слуго добрий і вірний! У малому був ти вірний, поставлю тебе над великим. Увійди в радість твого пана».

          Від імені організаторів і учасників ІІІ Всеукраїнського форуму молодіжних душпастирів УГКЦ та РКЦ заступник голови Патріаршої комісії у справах молоді УГКЦ отець Роман Демуш подякував Блаженнішому Святославові за слова мудрості, які надихають молодь використовувати всі таланти, якими їх наділив Господь.

          ― Цей Форм ― особливий, адже відбувся в Києві. Ми довго до цього йшли. Радіємо, що Ви з нами впродовж всіх трьох форумів. Перший Форум відбувся напередодні Синоду Єпископів і Ви запитували, що цікавить молодь. Потім ділилися з нами думками Церкви про молодь. А сьогодні ми зібралися, щоб подякувати Богові і зробити певні підсумки тих дороговказів, якими йдемо разом із нашими братами римо-католиками. У межах заходу ми мали першу зустріч у Святій Софії, де розпочали наш Форум, під час якої роздумували над софійністю нашого народу та нашої Церкви. Завдання нашого молодіжного душпастирства в Україні, яке нині ставимо перед собою, ― реставрувати софійність в серцях, умах, та житті молодих українців.

          Підготувала Наталія ПАВЛИШИН

           

          Читай також

        • Українська молодь URBI ET ORBI голосить правду про страждання нашого народу
        • Відбулися IV дні формування для молоді
        • Чи можна з позиції Церкви вважати тих, хто загинув за Україну, новомучениками?
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Журналіст "ДивенСвіт"