11 причин читати Біблію

Читай також

  • Святе Письмо з розважанням на 21 квітня
  • Святе Письмо з розважанням на 20 квітня
  • Чи можна з позиції Церкви вважати тих, хто загинув за Україну, новомучениками?
        • 11 причин читати Біблію

          Нам усім постійно кажуть, що ми повинні читати Біблію, але чому ми повинні? Що робить Біблію такою важливою? Чи може вона дійсно щось нам дати? Ось кілька причин, чому ми повинні читати Біблію, і це набагато більше, ніж «тому що я вам так сказав!»

          Біблія робить нас набагато мудрішими

          Біблія є не для того, щоб просто читати. Це книга, сповнена різного роду порад. Від ставлення до грошей і до того, як ужитися з батьками, в ній є все. Коли ми стаємо мудрішими, ми приймаємо набагато кращі рішення, а разом із добрими рішеннями приходить багато інших добрих речей.

          Біблія допомагає нам подолати гріх та спокуси

          Ми всі стикаємося зі спокусами грішити щодня – часто по декілька разів на день. Це частина цього світу, в якому ми живемо. Коли ми читаємо Біблію, ми отримуємо поради, як підійти до таких ситуацій і подолати спокуси, з якими ми стикаємося. Ми розуміємо, що ми маємо робити, а не просто здогадуємося і сподіваємося, що ми все зрозуміємо.

          Читання Біблії дає нам мир

          Ми всі живемо дуже насиченим життям. Іноді це відчувається як хаотичність і шум. Читання Біблії може допомогти нам розібратися у всьому цьому божевіллі, щоб побачити, що є насправді важливим. Біблія може принести мир у наше життя, і не дозволить нам потонути в розгубленості.

          Біблія дає нам напрямок

          Іноді може здаватися, що ми просто марно блукаємо у своєму житті. Навіть підлітки іноді можуть відчувати, що їм не вистачає напрямку. Коли ми читаємо Біблію, ми чітко бачимо, що Бог має для нас мету на кожному етапі нашого життя. Його слова можуть дати нам напрямок, навіть якщо цей напрямок і мета нам потрібні лише в короткостроковій перспективі.

          Біблія будує наші стосунки з Богом

          У нашому житті є небагато справді важливих речей, і наші стосунки з Богом є однією з них. Читання Біблії дає нам розуміння Бога. Ми можемо молитися віршами зі Святого Письма. Ми можемо говорити з Богом про те, що читаємо. Ми ростемо в розумінні Бога, коли читаємо і більше розуміємо Його Слово.

          Прочитаймо цей бестселер

          Якщо ви затятий читач, це бестселер, який ви не повинні пропустити. Біблія — це епічна історія кохання, життя, смерті, війни, сім’ї тощо. У ній є злети та падіння, і вона досить захоплююча. Якщо ви не читач, можливо, це єдина книга, про яку варто сказати, що ви її прочитали. Якщо ви збираєтеся щось читати, ви можете сказати, що читаєте найбільший бестселер усіх часів.

          Вивчімо трішки історії

          Існує багато археологічних доказів біблійних історій. Біблія сповнена справжньої історії, і вона може дати вам уявлення про інші галузі історії. Отже, Біблія допомагає нам зрозуміти історію людства і те, як часто ми повторюємо ті самі помилки.

          Ми можемо трохи краще зрозуміти Ісуса

          Коли ми читаємо Новий Завіт, ми читаємо про життя Ісуса. Ми можемо краще зрозуміти Його вибір і справжню жертву Його смерті на хресті. Він стає набагато реальнішим для нас, коли ми потрапляємо в Його історію в Біблії.

          Біблія може змінити наше життя

          Біблія – це книга, яка змінює життя. Дуже багато людей звертаються до розділу саморозвитку у книгарні, щоб пошукати чарівне рішення своїх проблем. Однак більшість із цих відповідей міститься в розділах Біблії. Вона може дати нам розуміння, допомогти нам рости, пояснити нашу депресію, пояснити нашу поведінку. Біблія може істотно змінити наше життя.

          Біблія повертає нас до віри, а не до релігії

          Ми можемо дуже захопитися своєю релігією. Ми можемо пройти через всі дії, які диктує культ, але це нічого не означає без віри. Коли ми читаємо Біблію, ми відкриваємось на те, щоб пам’ятати про нашу віру. Ми читаємо історії інших людей, які продемонстрували справжню віру, і іноді вони нам також нагадують, що відбувається, коли ми втрачаємо віру. Проте Слово Боже нагадує нам, що Бог є нашим центром уваги.

          Читання Біблії відкриває нові перспективи

          Коли все здається неправильним, або щось стає дещо застарілим, Біблія може привнести нову перспективу в цю мішанину. Іноді ми думаємо, що все повинно бути так чи інакше, але Біблія може нагадати нам, що є й інші способи думати про те, що відбувається в нашому житті. Часом Біблія дає нам свіжий, новий погляд.

          Автор: Kelli Mahoney

          Джерело: thedailybible.net

          Переклад з англійської: Максим Гонтар

          Ілюстрація: photo by Danylo Suprun on Unsplash

          Приєднуйтесь до нас у Телеграм та Вайбер і отримуйте раз на тиждень дайджест найпопулярніших дописів!

          Читай також

        • Святе Письмо з розважанням на 21 квітня
        • Святе Письмо з розважанням на 20 квітня
        • Чи можна з позиції Церкви вважати тих, хто загинув за Україну, новомучениками?
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.