Молитовний намір Папи на лютий 2022

Читай також

  • Єпископи УГКЦ у США запрошують на Всеамериканську Молодіжну Прощу
  • Нехай направиться. Перший тиждень Великого посту
  • Довіра життєво необхідна та смертельно вразлива
        • Молитовний намір Папи на лютий 2022

          «Чим би була Церква без черниць і посвячених мирянок? Без них неможливо зрозуміти Церкву», – зазначає Папа Франциск, представляючи молитовний намір на місяць лютий, протягом якого Всесвітня мережа молитви Папи (Апостольство молитви) буде особливо молитися за черниць і посвячених жінок.

          Згідно зі статистикою, опублікованою інформагентством «Fides» у 2021 році, в усьому світі нараховується понад 630 тисяч черниць. Відеоролик з нагоди представлення молитовного намірення розповідає про їхнє служіння серед дітей вулиці та в поселеннях, де бракує їжі та ліків, серед мігрантів і безробітних, поряд із жертвами торгівлі людьми. Водночас, не применшуючи великого внеску посвячених жінок у освіту, богослов’я та суспільне життя: вони викладають в університетах, беруть участь у міжнародних зустрічах, займаються посередництвом у вирішенні політичних криз.

          «Закликаю всіх посвячених жінок розрізняти й обирати те, що є добрим для їхньої місії перед обличчям викликів світу, в якому живемо. Закликаю їх і надалі трудитися та підтримувати бідних, марґіналізованих, усіх тих, які поневолені торгівцями людьми; особливо прошу їх заанґажуватися в це», – говорить Папа, який закликає молититися за те, щоби «вони могли виявляти красу любові та співчуття Бога як катехитки, теологині, духовні провідниці».

          Папа також визнає, що черниці та посвячені мирянки в деяких випадках зазнають несправедливого ставлення, навіть і в Церкві, «коли їхнє настільки велике служіння применшується до ролі служниць». «Не падайте духом. І надалі показуйте Божу доброту через апостольське служіння, яке ви здійснюєте. Але насамперед, через ваше свідчення посвячення Богові», – просить він їх, закликаючи не миритися зі зловживаннями та боротися з ними.

          «Молімося за черниць і посвячених жінок, дякуючи їм за їхню місію та відвагу, щоб вони і надалі знаходили нові відповіді на виклики сьогодення», – заохочує Святіший Отець вірних, завершуючи своє звернення словами подяки: «Дякую вам за те, ким ви є, за те, що ви робите і за те, як ви це чините».

          Джерело: о. Тимотей Т. Коцур, ЧСВВ – Ватикан

          Читай також

        • Єпископи УГКЦ у США запрошують на Всеамериканську Молодіжну Прощу
        • Нехай направиться. Перший тиждень Великого посту
        • Довіра життєво необхідна та смертельно вразлива
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.