“Посвята святому Йосифові. Чуда нашого духовного батька”: чому варто прочитати?

Читай також

  • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
  • У пошуках крихти надії
  • «Пишучи вірш, молюся»: поезія семінариста про Україну, Бога та любов підкорила серця тисяч українців
        • “Посвята святому Йосифові. Чуда нашого духовного батька”: чому варто прочитати?

          Мабуть для багатьох із нас постать святого Йосифа залишається таємницею. Навіть у Біблії маємо не так багато згадок про Христового опікуна, які б розкривали нам його усесторонньо. То чи означає це, що той, кого Сам Бог обрав для Свого земного опікунства, повинен залишатись за межам нашого духовного пізнання? Звісно, що відповідь – ні.

          Саме тому хочу розповісти вам про книгу «Посвята святому Йосифові. Чуда нашого духовного батька», яку було перекладено на понад 20 мов світу. Українським читачам, попри усі труднощі, книгу представило видавництво «Апостол».

          Отець Дональд Г. Келловей присвятив немалу частину свого часу та молитов пізнанню святого Йосифа. Автор книги стверджує: «Ісус хоче, щоб ви мали духовне батьківство св. Йосифа, тому що немає людини, здатної дати нам більший приклад справжнього батьківства, ніж св. Йосиф».

          Той, хто створив наш світ, і прийшов у нього, щоб його спасти, обрав шлях людської дитини, яка понад усе потребувала батьківської опіки. І для цієї мети обрав двох, на перший погляд, звичайних людей: Пресвяту Богородицю і святого Йосифа. То чи не чудовий це приклад того, що й нам потрібно посвятити своє життя Ісусовим батькам?

          Книга підійде для усіх, хто прагне більше дізнатися про святого Йосифа і побудувати з ним стосунки. Якщо ви лише розпочинаєте своє знайомство зі святим, отець Келловей підготував для вас «книгу у книзі», де розповів про чудеса нашого духовного батька, які розкривають характер цього неймовірного святого. Ви матимете змогу ознайомитись із 10 чудесами, які, за словами автора, допоможуть вам щиро полюбити його.

          А якщо ви прагнете до ще ближчої єдності з нашим духовним батьком, то автор пропонує нам 33-денну підготовку до посвяти себе святому Йосифові, в основі якої лежить Літанія до святого. Ви дізнаєтесь, що про Христового опікуна говорять святі Церкви, познайомитесь ближче з його постаттю, побудуєте живі стосунки з ним та й, зрештою, зможете посвятити своє життя нашому духовному батькові, як того й хотів Ісус.

          Отець Келловей чудово пояснює, як наші стосунки зі святим Йосифом вплинуть на нашу єдність із Богом: «Я хоч і не є Месією, Ісусом чи Спасителем, але маю матір і батька. І якщо ви хочете зробити мене щасливим – купіть моїй матері троянд. І тоді я буду готовим віддячити вам, бо ви зробили мене щасливим, приділивши увагу моїй матері. Те саме і з моїм батьком. Але якщо ви ігноруватимете моїх батьків – це стане проблемою. Те саме і з Ісусом. Він не є ангелом, духом чи роботом. У Нього є емоції і почуття, і Він любить Свою Матір і Свого батька. Тож ми зробимо Його неймовірно щасливим, і станемо дуже близькими Йому, наблизившись до Його батьків».

          До речі, цікавою є історія, як ікона потрапила на обкладинку книги. Вимогою видавництва, власника авторських прав оригінального видання книги, було розмістити на обкладинці ікону із зображенням святого Йосифа. Коли редакторка почала її шукати, то натрапила на сайт Іконописної Майстерні Святого Йосифа. Сестри Пресвятої Родини, при згромадженні яких діє іконописна майстерня, запропонували ікону авторки Галини Кошельник. І ця ікона одразу сподобалася усій редакції. Таким чином ікона, фото якої зробила Наталія Баїк, потрапила на обкладинку книги.

          Отже, щоб підсумувати все вищесказане, коротко назву основні причини, чому варто прочитати цю книгу:

          · Найкращий спосіб наблизитись до Ісуса – посвятити своє життя вшануванню Його батьків, у тому числі і святому Йосифові.

          · Святі нашої Церкви неодноразово наголошували на тому, що наш духовний батько – найбільший святий. Приклад його життя стане невід’ємною частиною вашого шляху до святості.

          · Так само, як святий Йосиф дбав про свою сім’ю на землі, він готовий подбати і про кожного з нас, варто лише дозволити йому зробити це через посвяту йому.

          · Святий Йосиф як голова Пресвятої Родини – найкращий покровитель вашої сім’ї і її цінностей.

          · Книга містить 33-денну програму посвяти себе святому Йосифові.

          Рекомендую присвятити місяць свого життя глибшому пізнанню святого Йосифа і дозволити йому заопікуватись вами. Книга «Посвята святому Йосифові. Чуда нашого духовного батька» стане вашим щоденним путівником до благословенного і натхненного духовного життя.

          Більше інформації про книгу можна дізнатись на офіційному сайті видавництва «Апостол»: https://shop.apostol.ua/posvyata-svyatomu-yosifovi.-chuda-nashogo-dukhovnogo-batka/  

          Статтю підготувала Анна Шаламай.

          Читай також

        • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
        • У пошуках крихти надії
        • «Пишучи вірш, молюся»: поезія семінариста про Україну, Бога та любов підкорила серця тисяч українців
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.