Що для нас змінює Воскресіння Христове?

Читай також

  • Отець-доктор Іван Гобела: «Великий піст ― час для нашого преображення і Канон Святителя Андрея Критського в цьому нам допоможе»
  • Три етапи, щоб увійти у Великий Піст
  • А ти сьогодні бачив Бога?
        • Що для нас змінює Воскресіння Христове?

          Незабаром після воскресіння Ісуса та Його вознесіння на небеса багато Його послідовників приходили до Єрусалиму, Назарета, Віфлеєму, на Оливну гору і до моря Галілейського, щоб згадати священні події, небесні чудеса, божественні пророцтва та одкровення.

          Знаючи, що Бог жив як людина саме в цих місцях, вони ходили тими самими дорогами, поклоняючись на місці Його розп’яття і в печері, яка, як вважають, була Його могилою впродовж трьох днів. До цього дня християни відвідують Святу Землю, щоб побачити місця, де Ісус провів свій час на землі.

          До того, як віруючі здійснили якесь із цих паломництв, як стверджує Біблія, Бог визначив деякі місця як священні. Така справа з Галгалом, місцем, яке названо у Старому Завіті пам’ятним із кількох важливих причин. Коли ізраїльтяни нарешті досягли Землі Обітованої після 40 років блукання пустелею, Мойсей помер, і Бог вибрав Ісуса Навина для командування.

          Після цього Бог сказав Ісусові Навину: «Сьогодні зняв я з вас єгипетський сором. Тим і названо те місце Гілгал аж по цей день» (Ісус Навин 5:9).

          Святкування Великодня дає нам емоційний Галгал ― Божий спосіб дозволити нам очиститись перед Ним і почати заново. Начебто календар обнулюється і настає новий початок, коли на жорсткому диску нашої душі ми запускаємо перезавантаження духовної системи.

          Коли ми проголошуємо воскресіння Ісуса в наших життях у Великодню Неділю, ми не тільки створюємо жертовник хвали і дякуємо Богові за те, що Він довів нас до цього моменту, а також згадуємо, що Бог повністю відокремив нас від того, ким ми були раніше. Наші минулі гріхи, невдачі, сором і страх не визначають нас. Натомість ми бачимо, що Бог простягає Свою благодать, як тільки ми зупиняємося, щоб ухопитися за неї.

          У твого Галгала, біля порожньої гробниці, Бог повністю відокремлює тебе від старого тебе, розбитого тебе, грішного тебе та враженого тебе. Бог тепер каже тобі, що нічого в твоєму минулому не може зупинити твоє помазане майбутнє. Ось пасхальне послання в одному реченні: «Тому, коли хтось у Христі, той – нове створіння. Старе минуло, настало нове» (2 Корінтян 5:17).

          Твій Небесний Батько каже тобі, що Він відвалив камінь від гробу, прибрав ганьбу, засудження та біль.

          Святий Дух нагадує тобі, що ти помер для гріха і був воскреслений за благодаттю. Разом із апостолом Павлом та іншими віруючими ти можеш проголосити:

          «Живу вже не я, а живе Христос у мені. А що живу тепер у тілі, то живу вірою в Божого Сина, який полюбив мене й видав себе за мене» (Галатам 2:20).

          Коли ти відвідуєш Галгал і згадуєш про Воскресіння, Бог нагадує тобі, що ти більше не та людина, що була раніше. Тепер ти Його любий син чи дочка. Ти не те, що ти зробив чи не зробив. Ти не той, ким тебе називають інші, або ким хочуть, щоб ти був.

          Після того, як ти побував на хресті Христа і був омитий кров’ю Агнця, Бог дає тобі Його мрію для твого життя, і біль твого минулого перетворюється на надію на краще майбутнє.

          Бог у Христі зробив усю важку роботу. Тепер ти маєш відповідальність прийняти рішення — або відкласти славну пригоду, яка приготовлена для тебе у Бога, або зробити наступний крок.

          Переклад Наталії ПАВЛИШИН

           

          Читай також

        • Отець-доктор Іван Гобела: «Великий піст ― час для нашого преображення і Канон Святителя Андрея Критського в цьому нам допоможе»
        • Три етапи, щоб увійти у Великий Піст
        • А ти сьогодні бачив Бога?
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Журналіст "ДивенСвіт"