Тільки особистий досвід зустрічі з Христом може нас навернути і дати змогу побачити у ньому Воплоченого Бога

Читай також

  • Нехай направиться. Перший тиждень Великого посту
  • У час Великого посту ходіть «На глибину» з командою «Школи особистісного зростання»
  • Отець-доктор Іван Гобела: «Великий піст ― час для нашого преображення і Канон Святителя Андрея Критського в цьому нам допоможе»
        • Тільки особистий досвід зустрічі з Христом може нас навернути і дати змогу побачити у ньому Воплоченого Бога

          Оздоровлення розслабленого (Мт 9,1-8)

          Хто є цим розслабленим, про кого ця історія? Дорогі у Христі брати і сестри, це історія про кожного з нас, історія нашого навернення і оздоровлення. Можливо, навіть не самостійно прийшли ми до Ісуса, а нас принесли наші ближні, як і у випадку з євангельським розслабленим (Мт 9,2).

          Гріхи розслабляють людську душу, а як наслідок – хворіє тіло. Така особа терпить багато фізичних і душевних болей. Тільки Ісус Христос – найкращий Лікар Душі і Тіла може подати нам правдиве оздоровлення з недуги гріха.

          Поки живемо на цій землі, нам загрожує хвороба гріха, однак завдяки святим Таїнствам маємо змогу лікуватися. Немає такого гріха і нужди з якої не можна визволитися, тож Ісус каже до розслабленого: “Бадьорися, сину; твої гріхи відпускаються” (Мт. 9,2). Завдяки вірі тих, хто приніс розслабленого до Ісуса відбулося це чудо оздоровлення.

          Хтось скаже, який це зараз має стосунок до мене: я не розслаблений. Навіть якщо так – дякуй Богові. Але в такому становищі можна тоді помогти іншим, нашим ближнім, їх привести до Христа. Можливо, Ісус прагне когось оздоровити власне через тебе, через твою віру…

          Інше питання, яке слід собі поставити в контексті цього Євангелія, – що у мені є розслаблене, з чим не даю раду, можливо нарешті вартує прийти з цим до Христа і відкрити Йому свою рану; будьмо певні: Ісус не осудить, але через виявлення подасть лік і оздоровить. Ісус Христос має владу на землі гріхи відпускати (Мт. 9,6) і цією владою Він поділився зі своїми священниками: “Кому відпустите гріхи – відпустяться їм, кому ж затримаєте – затримаються” (Йо 20,23). Такої влади не має навіть ангел. Таїнство покаяння – це, наче духовна лікарня у котрій лікуються ті, які поранилися і хворіють на хворобу гріха. Дякуймо Богові за цю велику ласку.

          Народ, який був свідком чуда оздоровлення розслабленого, не знав і не бачив в Ісусі Бога, а людину (Мт. 9,8). Тільки особистий досвід зустрічі з Христом може нас правдиво навернути і дати змогу побачити у ньому Воплоченого Бога.

          Отець Назарій ЛАНЬКО

          Читай також

        • Нехай направиться. Перший тиждень Великого посту
        • У час Великого посту ходіть «На глибину» з командою «Школи особистісного зростання»
        • Отець-доктор Іван Гобела: «Великий піст ― час для нашого преображення і Канон Святителя Андрея Критського в цьому нам допоможе»
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.