Свята Фаустина і Різдво Христове

Читай також

  • Чи можна з позиції Церкви вважати тих, хто загинув за Україну, новомучениками?
  • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
  • У пошуках крихти надії
        • Свята Фаустина і Різдво Христове

          Кожний Різдвяний піст Сестра Фаустина розпочинала з Марією. Перед празником Непорочної відправляла разом з усім Згромадженням дев’ятницю, а окрім цього сама старалася щось жертвувати Матері Божій (напр. дев’ятницю з тисячі “Богородице Діво…”). Розважала милосердя, якого Марія зазнала в дарі непорочного зачаття і повноти ласки, про яку запевнив її архангел Гавриїл у благовіщенні, і в дарі Божого материнства. Та, котра була вибрана на Матір Сина Божого, найліпше знає як плідно пережити час очікування на прихід Ісуса. Святій Сестрі Фаустині радила: “Старайся бути тихою і покірною, щоб Ісус, який постійно перебуває в твоєму серці, міг відпочити. Вшановуй Його у своєму серці, не виходь зі свого нутра (Щ. 785).

          Приглянемось як Сестра Фаустина переживала кульмінацію усього Адвенту – ніч перед Різдвом Христовим, що властиво може стати для нас порадами до кращого пережиття Народження Ісуса…

          Перед усім: тісно єдналася з Матір’ю Божою (Щ. 182). Глибоко переймаючись таємницею, цим великим приниженням Бога, незбагненною Його покорою, свята пише: “ми ніколи не осягнемо цієї великої смиренності Бога”.

          Свята часто під час Служби Божої бачила Дитятко Ісуса, як сама про це зазначає у своєму Щоденнику (434): “воно надзвичайно гарне, на вигляд Йому близько року”; але Воно не завжди однакове, деколи дуже веселе, а деколи зовсім не дивиться на каплицю (Щ. 562); у фрагменті 1442 Щоденника описує своє видіння вифлеємського вертепу.

          Тісну злуку Фаустини з Богом важко (неможливо) уявити, вона фізично відчувала Його у своєму серці, була занурена у Бозі. Божа присутність проймала її наскрізь. Сестра зазначає про те як дуже нас любить Бог; однак не всі це розуміють і сприймають.

          Під час кожної Пастирки (церковна служба в ніч перед Різдвом Христовим), Фаустина бачила мале Дитятко Ісуса. Так по суті, Бог постійно перебував у серці преподобної Сестри. “Я пізнала, що кожна душа хотіла б Божих утіх, але ні за що не хоче відмовитися від людських утіх, але, на жаль, ці дві речі аж ніяк між собою не поєднуються” (Щ. 1443).

          Отець Назарій ЛАНЬКО

          Читай також

        • Чи можна з позиції Церкви вважати тих, хто загинув за Україну, новомучениками?
        • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
        • У пошуках крихти надії
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.