Зорі прекрасні, але вони не створені на образ Божий, а ти – так!

Читай також

  • Отець-доктор Іван Гобела: «Великий піст ― час для нашого преображення і Канон Святителя Андрея Критського в цьому нам допоможе»
  • Три етапи, щоб увійти у Великий Піст
  • А ти сьогодні бачив Бога?
        • Зорі прекрасні, але вони не створені на образ Божий, а ти – так!

          Схвалення аборту – це результат світогляду – вважає всесвітньо відомий математик, теолог, автор книг та численних диспутів на богословські тему Джон Леннокс. Пропонуємо його коментар щодо теми схвалення абортів у суспільстві.

          Про що свдчить позиція схвалення абортів?

          Це дуже делікатне питання для багатьох, але воно головним чином – про світогляд. 

          Я памʼятаю розмову із дуже видатною людиною, яка працює зі штучним заплідненням. Ми говорили про статус ембріонів. Що б ви розуміли, я ставлюсь до цього питання настільки серйозно, що виділив час на здобуття ступеню магістра з біоетики, бо вважаю, що етичні питання насправді дуже важливі. Ця людина сказала мені: у чому ж полягає твоя проблема? На початку життя – це просто недиференційовані клітини, це просто згусток, сукупність клітин. Я відповів: це говорить твоя філософія, спробуй поглянути з моєї точки зору. Це є життя. Але яке життя – це не рослинне життя, не життя риби, тварини, це людське життя. І якщо ти дозволиш йому без втручання розвиватись, то отримаєш людську істоту, яка створена на образ Божий. І потім я просто тихо сказав: скажи, яким правом ти можеш втручатися?

          Все залежить від нашого світогляду. І до цього світ дуже повільно іде – до того, що концепції правди і неправди визначає світогляд.

          Існують раціональні аргументи-докази існування Бога, повʼязані з моральністю. Моральність не зʼявилась сама по собі, якщо прослідкувати в Біблії, то побачимо, що моральність визначив Бог. Це феноменально! Не їжте з цього дерева, бо коли зʼїсте – помрете. І хаос, в якому перебуває наш світ – це жадоба отримати людську незалежність, мати право визначати, що добре, а що погане. І з цього все почалося. 

          У проблемі абортів багато моральних аспектів, але думаю варто почати з того, що є тут центральним питанням, а це гідність людської особи. Гідність, яку ти маєш, забезпечена твердженням про те, що людина створена за образом Божим. Ви колись думали, що це означає?

          Всесвіт прекрасний, я люблю дивитись на зорі, вони прекрасні, але вони не створені на образ Божий, а ти так!

          Насправді боротьба ведеться за людську гідність. Я знов і знов вертаюсь до Книги Буття, бо вона така важлива.

          Підготувала Тетяна Трачук

           

          Читай також

        • Отець-доктор Іван Гобела: «Великий піст ― час для нашого преображення і Канон Святителя Андрея Критського в цьому нам допоможе»
        • Три етапи, щоб увійти у Великий Піст
        • А ти сьогодні бачив Бога?
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 4 / 5. Vote count: 4

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Учасник команди ДивенСвіт:)