«На СДМ у Лісабоні, маємо показати, що ми є! Бо дехто хотів би, щоб нас не було,» ― Глава УГКЦ

Читай також

  • Українська молодь URBI ET ORBI голосить правду про страждання нашого народу
  • Відбулися IV дні формування для молоді
  • Запрошуємо молодь до участі в 10-му ювілейному майстер-класі Школи англомовних християнських аніматорів
        • «На СДМ у Лісабоні, маємо показати, що ми є! Бо дехто хотів би, щоб нас не було,» ― Глава УГКЦ

          Душпастирі молоді готують візит української молоді на Світовий День Молоді. В межах цієї підготовки минулого тижня відбулася низка важливих зустрічей у Києві, які були спрямовані на напрацювання необхідних кроків, щоб створити необхідні умови для участі молоді, а також підготувати середовище в Лісабоні.

          ― Ці зустрічі фактично є продовженням комунікації нашої робочої групи, яку ми розпочали в головному офісі СДМ в Лісабоні на початку березня. Для нас принциповим є питання кількісної і якісної участі української молоді в цій події. Саме до цього заохотив нас Глава УГКЦ Блаженніший Святослав під час зустрічі представників організаційного комітету в резиденції при Патріаршому соборі в Києві, ― зазначив учасник організаційного комітету СДМ від України, заступник голови Патріаршої комісії у справах молоді УГКЦ отець Роман Демуш.


          Отець Роман підкреслив, що Блаженніший Святослав переконаний, що СДМ ― це унікальна нагода сказати правду про Україну, звернути увагу на війну в нашій державі, донести від молоді до молоді реальну картину цієї трагедії.

          ― Глава УГКЦ просив молодіжних душпастирів забезпечити участь української молоді. Він наголосив, що нас має бути багато. Країна-агресор прагне, щоб нас не було, а ми є. І це маємо продемонструвати на весь світ. Блаженніший Святослав вчергове звернув увагу на те, що молодь несе найбільший тягар війни. І це ми мусимо задекларувати світові. Адже наша молодь відповіла величезним молодіжним рухом. Саме тому ми готуємо групу українських волонтерів, які долучаються до організації СДМ, щоб задекларувати нашу присутність і наше бажання допомогти. Молодь робить усе, щоб зберегти Україну і ми мажмо говорити про це прагнення, ― підкреслив священник.

          Для того, щоб мобілізувати наші сили, наших молодіжних душпастирів і молодь України та країн Європи, очільник нашої Церкви ініціював зустріч єпископату. По-особливому Блаженніший клопотав також про підтримку Ватиканського фонду Солідарності, який є при організаційному комітеті СДМ, про участь українських волонтерів.

          ― Також цьогоріч оргкомітет ― це представники УГКЦ та РКЦ ― працює, щоб у єдності забезпечити найякіснішу участь української молоді. Запланована участь низки молодіжних груп, зокрема від Патріаршої комісії у справах молоді, до якої входитимуть делегати з різних архиєпархій, єпархій, екзархатів України, група римо-католицької молоді, обновлянська молодь, представники салезіянської та редемпториської молоді. Також ми обговорили можливість організації груп із-за кордону ― Польщі, Чехії, Німеччини, Португалії, Іспанії, США, ― пояснив священник.

          Окремо відбулася нарада з пасторально-місійним відділом щодо забезпечення участі португальської та іспанської молоді зокрема та з інших країн Європи, яким опікується цей відділ.

          ― До цієї масштабної події долучиться і Міністерство молоді та спорту України долучається до СДМ. Ми зустрілися зі заступницею міністра Мариною Потапенко під час якої обговорили низку ініціатив для іміджевого представлення України на цій унікальній події, в якій візьме участь мільйонна молодіжна аудиторія. Також обговорили акції, перформанси, просвітницькі програми фотовиставки, кіно для представлення культурного іміджу України. А також організацію намету Незламності, який хочемо представити в Лісабоні, ― додав отець Роман.

          Завершальною в цьому робочому візиті стала зустріч у Посольстві Португалії в Україні. Представники організаційного комітету домовилися про підтримку волонтерів та забезпечення синхронним перекладом українською мовою центральних подій СДМ.

          Наталія ПАВЛИШИН

           

           

          Читай також

        • Українська молодь URBI ET ORBI голосить правду про страждання нашого народу
        • Відбулися IV дні формування для молоді
        • Запрошуємо молодь до участі в 10-му ювілейному майстер-класі Школи англомовних християнських аніматорів
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Журналіст "ДивенСвіт"