Розпочався збір коштів на здійснення мрії отця Григорія Назара: участь української молоді у СДМ

Читай також

  • Отець Лука Михайлович: «Підтримка — це витончене мистецтво бути поруч»
  • Що говорить родовід?
  • На війні образ Бога, віри, себе в церкві розхитується і розвалюється як пазл — його потрібно допомогти перебудувати, — психолог-богослов Максим Вербельчук
        • Розпочався збір коштів на здійснення мрії отця Григорія Назара: участь української молоді у СДМ

          Команда «Допомога Церкві на Сході» розпочала збір коштів на підтримку поїздки молоді з України на Світові дні молоді в Лісабон. Участь молодих українців у серпневій зустрічі з Папою була великою мрією о. Григорія Назара, який несподівано помер у неділю і який до останнього дня свого життя наполегливо шукав допомоги для молоді, що залишилася в охопленій війною країні.

          «Я вважаю, що присутність молоді з України на Світових днях молоді в Лісабоні є необхідною. По-перше, щоб показати, що незважаючи на військові дії, які тривають, Церква в Україні жива, а по-друге, щоб нагадати Європі та світу, що ця війна все ще триває, ― каже КАІ о. Лешек Крижа, директор Команди Допомоги Церкві на Сході, який лише за кілька годин після інформації про смерть о. Григорія Назара вирішила запустити збірку ― Ми знаємо, що о. Григорій Назар багато працював для присутності молодих українців у Лісабоні. Тому ми одразу вирішили продовжити його зусилля. Ми знаємо, що в Україні вже триває підготовка до поїздки на СДМ. Ми б хотіли, щоб у ньому брали участь якомога більше молоді».

          Про те, що Світові дні молоді були «зіницею ока» дорогого священика, в інтерв’ю КАІ говорить також о. Роман Демуш, співвідповідальний за Український комітет СДМ, який організовує паломництво до Лісабону для молоді, яка залишилася в зруйнованій війною Україні.

          «Молодіжне служіння було для нього шляхом до святості. І СДМ був подорожжю, у яку він хотів взяти кожну молоду людину, яку зустрів на своєму шляху. Він мріяв, щоб багато молодих українців могли особисто відчути наступні Світові дні молоді. І він зробив для цього все, що було в його силах! ― каже священник, із яким кілька тижнів тому отець Григорій Назар відвідав Рим, де зустрівся, зокрема, з представниками Дикастерії у справах мирян, родини та життя, а також зі Святішим Отцем, прагнучи підтримати українську молодь. ― Його смерть є великою і болючою втратою для нас. Незрозуміла, але не абсурдна! Бо він уже дійшов до Неба, і від сьогодні молоді українці матимуть свого Покровителя, який – віримо – вже творить чудеса!

          Душпастирі греко-католицької та латинської молоді планують організувати спільно організовану групу з близько 500 молодих українців, які живуть сьогодні в різних частинах охопленої війною України, а також 500 осіб, які емігрували з батьківщини до різних країн Європи.

          Всі ті, хто бажає підтримати цю ініціативу, можуть зробити будь-які пожертви на рахунок:

          Допомога Церкві на Сході

          Кардинальна площа S. Wyszyńskiego 6, 01-015 Варшава

          Santander Bank Polska S.A. Варшава

          89 1090 1014 0000 0000 0301 4449

          В назві переказу обов’язково вказуйте: «СДМ Україна»

          Збір триватиме до 30 червня, а всі зібрані кошти будуть передані українському комітету, до складу якого входив о. Григорій Назар, душпастир греко-католицької молоді та співорганізатор Світових Днів Молоді Краків 2016. Завдяки зібраним коштам до Лісабону разом поїдуть молоді люди з усіх українських дієцезій, які представляють як Римо-, так і Греко-Католицьку Церкву.

          Джерело: niedziela.pl

           

          Читай також

        • Отець Лука Михайлович: «Підтримка — це витончене мистецтво бути поруч»
        • Що говорить родовід?
        • На війні образ Бога, віри, себе в церкві розхитується і розвалюється як пазл — його потрібно допомогти перебудувати, — психолог-богослов Максим Вербельчук
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Журналіст "ДивенСвіт"