Формаційною зустріччю голів молодіжних комісій стартувала підготовка до «Форуму молодіжного душпастирства»

Читай також

  • В Домі Богородиці — ми завжди вдома
  • «Обійми зцілюють» — триває реабілітаційний духовно-відпочинковий табір для молоді Київської митрополії в Італії
  • Відвідинами Патріаршого Прокатедрального Собору Святої Софії та візитом у Ватикан розпочались італійські канікули для української молоді зі сходу, півдня та центру України
        • Формаційною зустріччю голів молодіжних комісій стартувала підготовка до «Форуму молодіжного душпастирства»

          Відбулася формаційна зустріч голів молодіжних комісій і представників молоді різних архиєпархій УГКЦ, яку організувала Патріарша комісія у справах молоді нашої Церкви у МДЦ «Зарваниця» в рамках підготовки до «Форуму молодіжного душпастирства».

          У першому блоці психотерапевт Юліана Маслак розкрила тему «Психологічна підтримка в часі війни», зокрема через питання викликів сьогодення та впливу війни на ментальне здоров’я населення. Говорили про постравматичний синдром і як з ним працювати, розібрали модель гострої та інтегрованої втрати. Наголосили на важливості комплексної роботи душпастирства та залучення фахівців – психологів та психотерапевтів за потреби.

          Другою частиною зустрічі модерувала Вероніка Дякович – проєктна менеджерка Національного українського молодіжного об’єднання «НУМО». Перш ніж складати формаційну програму для молоді, завдяки SWOT-аналізу вдалось окреслити сильні та слабкі сторони церкви, оцінити можливості і загрози. Зокрема, намагались почути один одного та співпрацювати у форматі 4 мішаних груп – священників та представників молоді. Наступним етапом розбирали виклики, над якими доведеться працювати згрупувавшись по митрополіях. Вдалось окреслити спільні тезиси, які ляжуть в основу напрацювання духовно-формаційної програми молодіжного душпастирства: ментальне здоров’я, нестабільність, рани війни та як залучити і не втратити молодь, яка емігрувала з України; брак стратегії, комунікації, зацікавленості та дослідження потреб молоді, зокрема, якість душпастирства, як процес і створення пропозицій та молодіжних центрів; не оминули проблеми релятивізму і антихристиянських ідеологій.

          Завершальною частиною формаційної зустрічі була робота спільно з Waldemar Pawelecо. Вальдемаром Павельцем, священником РКЦ, зокрема, напрацювання програми згідно настанов Папи Франциска «Радісні в надії». Це гасло стало ключовим для підбору тематик. Загалом програма для роботи з молоддю складатиметься з 3 блоків: допомогти відчути голос Бога; формації (справжність, простір, час) та структури RISE UP: катехизація, ділення і підсумки та запитання. Спершу командно молодь зі священниками думали над 12 темами катехиз, потім, окремо молодь, окремо священники, працювали над запитаннями, які ці теми можуть розкрити. А вкінці групи по митрополіях обговорювали ініціативи, які б хотіли організувати локально, а також пропозиції, які могли б запропонувати для інших митрополій та на Всеукраїнському рівні.

          Також на зустрічі відбувалась презентація нових статутів УМХ (Христина Потерейко), представлення Оновленої Стратегії ТУСК «Обнова» (Соломія Костенко) та діяльності СУМу в Україні (Леся Голик), презентація діяльності об’єднання «НУМО» (Вероніка Зварич). Зокрема мали Літургії, які очолював о. Роман Демуш і о. Іван Сас. Надалі в планах Патріаршої комісії у справах молоді УГКЦ організувати митрополичі форуми, як етапи Всеукраїнського Форуму молодіжного душпастирства.

          Читай також

        • В Домі Богородиці — ми завжди вдома
        • «Обійми зцілюють» — триває реабілітаційний духовно-відпочинковий табір для молоді Київської митрополії в Італії
        • Відвідинами Патріаршого Прокатедрального Собору Святої Софії та візитом у Ватикан розпочались італійські канікули для української молоді зі сходу, півдня та центру України
          • Оціни

            [ratemypost]