Сьогодні італійські родини прокинулись від звуків сирен…

Читай також

  • Українська молодь URBI ET ORBI голосить правду про страждання нашого народу
  • Відбулися IV дні формування для молоді
  • Запрошуємо молодь до участі в 10-му ювілейному майстер-класі Школи англомовних християнських аніматорів
        • Сьогодні італійські родини прокинулись від звуків сирен…

          «Сьогодні італійські родини прокинулись від звуків сирен, які звучали з телефонів української молоді… Українці ж прокинулись від звуків вибухів…» ― розповідає організатор поїздки, заступник голови Патріаршої комісії у справах молоді УГКЦ отець Роман Демуш, який супроводжує групу української молоді у мандрівці Італією.

          Про те, що відбувається в Українці італійцям сьогодні розповіли пів сотні молодих людей із Київської Митрополії, а саме з ― Київської Архиєпархії, Донецького, Одеського, Харківського, Луцького екзархатів два тижні перебуватимуть в Італії ― в єпархіальних осередках Болоньї і Вінченси.

          ― Нагадати про війну в Україні, щоб Європа не забувала, що в самому її центрі триває кровопролитна несправедлива війна, яка щоденно нищить і забирає життя українців ― одна з місій, із якою 50 молодих людей з центральної і східної України (Київської Митрополії УГКЦ) поїхали на тиждень в Італію. Ми маємо стати голосом, криком, воланням нашого народу! Бо почути свідчення молоді ― це ефективніше, ніж читати журнали. «Meglio ascoltare i giovani, che leggere i giornali.» Ми не приїхали сюди, щоб жалітися, а щоб гордитися, які ми сильні ― бо боронимо Європу! І маємо право це сказати, бо, як неодноразово наголошує Глава нашої Церкви Блаженніший Святослав, «тягар війни впав головною мірою на плечі молодих людей», ― зазначив отець Роман Демуш.

          Паломництво довіри організувала Патріарша комісія у справах молоді УГКЦ на запрошення «Католицької Ації» ― організації в Італії. Протягом цілого тижня українська молодь буде гостювати в єпархіяльних осередках Католицької Акції» міст Віченца і Болонья.

          ― У межах цієї мандрівки, яка має на меті допомогти молоді відпочити від тягарів війни, перезавантажитися, відбудеться багато зустрічей із молоддю, з різними спільнотами, з місцевими єпископами, з українцями, які перебувають в еміграції. Дякуємо Католицькій Акції — організації мирянського руху в Католицькій церкві за цю можливість й організацію побуту, та прийняття української молоді в італійських сімʼях та структурах, і, звісно, за організацію цікавої програми. Вдячні за співпрацю Патріаршому Паломницькому Центру, а за сприяння в покритті транспортних витрат ― Патріаршому економату в особі отця Любомира Яворського й отця Володимира Мальчина. Сердечна вдячність також отцеві Маркові Ярославові Семегену та Патріаршому Прокатедральному Собору Святої Софії в Римі за сприяння в покритті побутових витрат, повʼязаних із мандрівкою, ― додав отець Роман.

          Підготувала Наталія Павлишин

           

          Читай також

        • Українська молодь URBI ET ORBI голосить правду про страждання нашого народу
        • Відбулися IV дні формування для молоді
        • Запрошуємо молодь до участі в 10-му ювілейному майстер-класі Школи англомовних християнських аніматорів
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Журналіст "ДивенСвіт"